PodcastFeed lanceert na Nederland zijn podcast hosting platform ook in Europa.

Podcasts worden steeds populairder in Nederland en Europa, dat zag Gert Timmerman van PodcastFeed ook, dit was de reden om in-house een podcast hosting platform te bouwen. In maart 2020 werd de Nederlandse versie al gelanceerd en na dit succes wordt nu ook de Europese versie gelanceerd: PodcastFeed.eu

Vanuit de dochtersite RadioViaInternet.nl, waar online radio en podcasts beluisterd kunnen worden, zag Gert Timmerman de vraag naar podcast toenemen. Inmiddels staan op RadioViaInternet.nl al meer dan 1200 Nederlandse podcasts, maar Timmerman merkte op dat veel van die podcasts gehost werden bij bedrijven in de Verenigde Staten en dat er weinig podcast hosting bedrijven uit Europa tussen zaten en al helemaal niet uit Nederland.

Hier zag Gert Timmerman een kans in en begon in november 2019 met het ontwikkelen van een eigen podcast hosting platform. Totaal hebben we 2,5 maand fulltime aan het platform gewerkt. De lancering van het Nederlandse platform was in maart 2020, midden in corona tijd: “Uiteraard hadden we geen idee welk effect COVID-19 op onze nieuwe platform had, maar gelukkig zagen we al snel de eerste podcasts binnenstromen en sindsdien zijn de podcasts binnen blijven stromen. Een van de eerste podcasts die we mochten hosten, was de podcast van T-Mobile over 5G, dat geeft wel een kik natuurlijk”.

Na het succes in Nederland werd al snel gewerkt aan de Europese versie. “We merken dat klanten het belangrijk vinden dat hun data en onze servers in Nederland of Europa staan en dat we voldoen aan de Europese privacy wetgeving”. De Europese versie is inmiddels klaar en gelanceerd: “Stiekem hadden we hem al online gezet, maar nu, zo na de zomervakantie mag iedereen het weten”. Het platform is identiek aan de Nederlandse versie, maar wordt aangeboden in andere talen. “In Nederland spelen we met ons Nederlands platform een thuiswedstrijd en met ons Europese platform spelen we uit.”

Beide platformen worden samen met de klanten verder ontwikkeld, dat staat hoog in het vaandel bij Timmerman: “Ons platform kan alleen een succes worden als onze klant succesvol is mijn zijn of haar podcasts. Wij willen goed blijven luisteren naar onze klanten en samen met de klant het platform verder ontwikkelen zodat ze succesvol kunnen worden. Pas als de klant blij is, zijn wij ook blij.”

Op podcastfeed.nl en podcastfeed.eu is meer informatie te vinden over het hosting platform.

Deel dit bericht
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *