OZOSNEL heeft zijn eigen website

OZOSNEL heeft zijn eigen website
Alle informatie over het paard van Sinterklaas op één plek.

Wist je dat een paard niet wit geboren wordt? Hoe oud is het paard van Sinterklaas, wat mag hij allemaal eten en waarom is Ozosnel wit? Allemaal vragen waar de website www.ozosnel.nl een antwoord op geeft. Daarnaast zijn er ook knutselopdrachten, tekeningen en liedjes te vinden die allemaal met Sinterklaas, de Pieten en paar Ozosnel te maken hebben.

Ozosnel sinds 2019 in Nederland
In 2019 naam Ozosnel de plaats over van Amerigo en werd het nieuwe paard van Sinterklaas. Alleen al de introductie van het paard maakte veel los in Nederland omdat het paard, samen met de Sint en Pieten per trein aan kwam in Nederland. Niet met de traditionele stoomboot, maar per spoor omdat het paard bang zou zijn van water. Achteraf bleek het een smoesje omdat één van de Pieten wilde voorkomen dat het bekend werd dat Ozosnel wit geverfd was.

Er valt dus genoeg te vertellen over het paard van Sinterklaas en dat heeft er voor gezorgd dat het dier zijn eigen website heeft gekregen: ozosnel.nl. Hier is uiteraard veel informatie over paard Ozosnel te vinden. Maar daarnaast bevat de website ook interessante weetjes over paarden in het algemeen, informatie over hoe je paarden het beste kunt verzorgen en wat de dieren mogen eten.

Zelf knutselen en zingen
Voor de intocht en richting pakjesavond is het leuk en gezellig om samen te knutselen en zingen. Of het nu gaat om een mooie tekening voor in een schoen, een eigen mijter voor de sinterklaasintocht of een wortel om het huis te versieren. Ozosnel.nl heeft een mooie verzameling aan tekeningen en knutselopdrachten die door jong en oud te gebruiken zijn.

Tijdens het knutselen, de intocht van Sinterklaas of pakjesavond mag er natuurlijk luidkeels gezongen worden. Daarom heeft Ozosnel.nl een aantal klassieke Sinterklaasliedjes verzameld. Deze zijn overzichtelijk op één pagina terug te vinden en eventueel te downloaden om mee naar school te nemen. Zo kan je altijd en overal oefenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *