Non-fictie auteur Paul van Hooff maakt indruk met eerste roman!

Obdam, 15 november 2021 – Auteur en journalist Paul van Hooff maakte naam met zijn,  door lezers en media bejubelde, reisboeken ‘Man in het zadel’ en ‘Van hier tot Tokio’. Op 28 augustus jl. werd ‘De coureur’ gelanceerd, zijn eerste roman. Van Hooff woont in Sucre (Bolivia) met zijn tweeling Santiago en Sebastian, maar kwam voor de feestelijke lancering bij Boekhandel Wagner in Sassenheim, graag naar Nederland.

Met ‘De coureur’ bewijst Van Hooff ook het fictiegenre in de vingers te hebben. Zijn romandebuut is een aangrijpend boek met diepgang geworden. Hij hanteert een toegankelijke en beeldende schrijfstijl, zijn personages zijn goed gekarakteriseerd en de omgeving zie je simpelweg voor je door de wijze waarop Van Hooff het in woorden vat.

Motorcoureur Vik Hofstede is het hoofdpersonage in ‘De coureur’. Vik is maar met één ding bezig: (nog) snellere rondetijden! Wanneer zijn carrière een even onverwacht als plotseling einde kent, doordat zijn sponsorcontract wordt ontbonden, tracht Vik zijn leven weer in balans te krijgen. Vik en zijn vader Ron richten zich op de completering van de indrukwekkende verzameling van laatstgenoemde. Aan de verzameling motoren van Ron ontbreekt nog één –voor hem uiterst belangrijk- item: de Vincent Black Shadow, de motor van dichter en motorrijder Jan Hanlo (1912-1969). Dan krijgen vader en zoon een volgende mare te verwerken: Ron heeft niet lang meer te leven. Vik besluit alles op alles te zetten de laatste wens van zijn vader te verwezenlijken. Samen met zijn nieuwe liefde gaat Vik op zoek en dat brengt hem onder andere in Limburg, Friesland en Argentinië. Lukt het Vik om de Black Shadow te bemachtigen voordat zijn vader overlijdt? En wat is diens verhaal bij deze legendarische motor? Het wordt een race tegen de klok, maar dát is Vik wel gewend…

Ondanks het thema is ‘De coureur’ beslist niet exclusief bedoeld voor motorliefhebbers. Deze fraaie roman zal door iedereen met een voorliefde voor verhalen met diepgang, passie en hartstocht, worden omarmd. De kanker, die eerst de moeder van het hoofdpersonage en later zijn vader in de klauwen krijgt, beschrijft Van Hooff bijzonder fraai. Niet mooier, niet lelijker, maar uiterst reëel. De zoektocht naar de Vincent Black Shadow, van dichter en motorrijder Jan Hanlo, is niet alleen goed gevonden, maar geeft de ‘De Coureur’ bovendien extra diepgang mee en spreekt het gedicht Zo meen ik dat ook jij bent tot de verbeelding. Van Hooff lardeert zijn missie -de zoektocht naar de Vincent Black Shadow- met het naderende afscheid van zijn vader.

De eerste reacties op ‘De coureur’ zijn bijzonder enthousiast en lovend. Zo noemt NRC het boek ‘fascinerend’, laat Motorrijders weten: ‘Door de losse schrijfstijl en het aanstekelijke enthousiasme van Van Hooff leest het boek heerlijk weg.’ Hebban: ‘Deze fraaie roman zal door iedereen met een voorliefde voor mooie verhalen vol passie en hartstocht, worden omarmd.’ De Boekenkast: ‘‘De Coureur’ is een uitstekend geschreven roman, je hoeft helemaal geen motorfan te zijn om te genieten van deze zeer beeldend geschreven roman. Paul van Hooff heeft een boek geschreven dat zowel spannend, avontuurlijk als emotioneel is.’

De coureur | Paperback | 9789493095571 | 272 pagina’s | € 20,–

 

***

Voor vragen over dit bericht kunt u contact opnemen met Hanneke Tinor-Centi van HT-C Communicatie en Marketing via htinorcenti@hotmail.com of 06-46590516.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *