Nieuwe uitgave van KLIN kent uiterst actueel onderwerp!

Amsterdam – 1 oktober 2020- Pesten op het werk, ofwel ‘mobbing’, is een universeel probleem en, ondanks dat dit fenomeen allengs lijkt toe te nemen, is het toch een issue van alle tijden. Dit onderwerp staat centraal in de roman Dan weet je wel hoe het zit van Tajana Obradović die zeer binnenkort verschijnt.

Toen Sanja Kregar, drijvende kracht achter Uitgeverij KLIN, en de Kroatische auteur, journaliste en uitgeefster Tajana Obradović met elkaar in contact kwamen, waren de twee vrouwen het snel eens. Kregar zou het boek, Dan weet je wel hoe het zit van Obradović, in het Nederlands vertalen en op de Nederlandse markt uitbrengen. Want, zo zegt Kregar desgevraagd: “Dit boek is weliswaar een roman, maar het thema is zo relevant en het verhaal zit zó goed in elkaar, dat ik het graag introduceer op de Nederlandse markt.”

Obradović vertelt haar verhaal vanuit een unieke setting, te weten de jaren tien van dit millennium in Kroatië. Het kapitalisme daar is nog vers en ruw en lijkt zich wonderwel te combineren met het tribale nepotisme en misbruik van de traditionele familiebanden.

Obradović heeft al heel wat schrijfkilometers gemaakt. Niet alleen als auteur, maar ook als journaliste en columniste en dat is merkbaar. Haar schrijfstijl is geoefend, verzorgd en boeiend. Deze auteur weet hoe ze een verhaal moet vertellen. In Kroatië is zij derhalve zeer populair en nu hoopt Obradović, samen Kregar, Nederland te veroveren.

Het boek

In een verzekeringsmaatschappij in het Zagreb van de jaren tien zijn pesten op de werkvloer, nepotisme en vriendjespolitiek aan de orde van de dag. Hoofdpersoon Veronica wordt door een neef binnengehaald, maar gaat bijna ten onder aan de werkdruk, de onheuse bejegening door haar bazen, machocultuur en het slechte management. Ook haar eigen ambitie en werkethos spelen haar parten.

Als een stelselmatige verzekeringsfraude, door middel van een piramideconstructie, ontdekt dreigt te worden, volgt een bedrijfsovername en verlaten de ratten het zinkende schip. Gerechtigheid komt langzaam maar zeker.

De auteur

Tajana Obradović (1971) is een Kroatische schrijfster, journaliste, columniste en uitgeefster. Zij is afgestudeerd in de politicologie en journalistiek aan de Universiteit van Zagreb. Tot aan de jaren negentig van de vorige eeuw oogstte ze succes als tophardloopster. Daarna werd ze actief als journaliste, columniste en redactrice van meerdere sporttijdschriften. Ze stapte over naar de uitgeefwereld, maar bleef verbonden aan de sport. Tegenwoordig is ze lid van het Kroatisch Olympisch Comité.

Naast het werk dat nu in Nederland verschijnt heeft Obradović twee eerdere romans geschreven, te weten Cybersex – het toverbos en De akoestiek van de stilte.  

Dan weet je wel hoe het zit verschijnt nog deze maand bij Uitgeverij KLIN als 218 pagina’s tellende paperback onder ISBN 9789492160188. Het boek is –onder meer- te bestellen via deze link: https://kl-in.eu/boeken

***

Noot voor de redactie: voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Hanneke Tinor-Centi van HT-C Communicatie en Marketing. Voor bestellingen kunt u zich richten tot https://kl-in.eu/boeken

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *