Nederlandse filmmaker maakt uniek jaaroverzicht over lockdowns

PERSBERICHT
 
Lockdown jaaroverzicht met fragmenten uit 58 landen
 
Drie korte documentaires tonen de sociale en economische impact van de wereldwijde lockdowns als gevolg van de Covid-19 pandemie. 
De documentaires bestaan volledig uit korte fragmenten afkomstig van YouTube, TikTok, Facebook, Instagram en Twitter die in een nieuwe context soepel in elkaar overvloeien.
 
De Nederlandse filmmaker Jeroen Stultiens woont sinds 2014 in Spanje met zijn gezin. Daar mocht hij in het voorjaar van 2020 twee lang maanden zijn huis niet uit zonder geldige reden. Die strenge lockdown gebruikte hij om een korte documentaire te maken. Gedurende het jaar bleef Jeroen gefascineerd video’s zoeken op sociale media en inmiddels is zijn project uitgegroeid tot een drieluik:
 
LOCKDOWN laat de eerste lockdowns in het voorjaar zien. Over de hele wereld bleven mensen thuis en de verlaten straten zorgden voor surrealistische beelden. 
UNLOCKED gaat over de versoepelingen in de zomer en de hoopvolle reacties daarop. Met nieuwe regels en beperkingen leek het normale leven langzaam op gang te komen.
LOCKED OUT ontstond in het najaar en maakt de trilogie compleet. Deze film toont nieuwe restricties en de langere-termijn gevolgen daarvan.  
 
De filmmaker is trots op zijn organisch gegroeide project: 
 
¨Nederland zit weer in lockdown en in de media gaat het over nationale, regionale en lokale statistieken en uitdagingen. Iedereen zit dit jaar meer dan ooit in een eigen bubbel, terwijl het juist een enorm globaal probleem is met overal ter wereld vergelijkbare problemen en situaties. Die relativering wilde ik met mijn films vastleggen. En met de derde film is het ongepland een bizar jaaroverzicht van 2020 geworden.
 
Enkele feiten over het documentaireproject:
  • Elke documentaire duurt ongeveer 10 minuten.
  • Voor de productie van de drie films werden meer dan 1000 fragmenten bekeken. 
  • In de drie documentaires zitten 208 fragmenten. 
  • De gebruikte fragmenten zijn afkomstig uit 58 landen. 
De films zijn hier te zien: https://lockdowntrilogy.com
 
 
 
 
Noot voor de redactie:
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de maker van de films:
 
Jeroen Stultiens
06-41854577
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *