Kunstenaar L-Tuziasm maakt ode aan de stad Utrecht

Ode aan de stad

 

De Utrechtse kunstenaar L-Tuziasm heeft de iconische Domtoren al vele malen geschilderd. Als een ode aan de stad Utrecht brengt hij nu een museumkwaliteit kunst reproductie uit, een Giclée druk op Hahnemuhle German Etching papier. De gelimiteerde oplage van het werk is 112 stuks. Dit aantal is niet zomaar gekozen. Ooit gold er de regel dat er niet hoger dan de Domtoren gebouwd mocht worden. Met gevoel voor nostalgie toont de kunstenaar respect voor deze oude regel door zijn exclusieve oplage niet hoger te laten zijn dan het aantal meters van de Domtoren.

 

Het is een bewogen jaar. Voor L-Tuziasm betekent het dat er vanwege de Corona maatregelen verschillende exposities en evenementen niet door gaan en er dus minder gelegenheid is om zijn werk aan het publiek te tonen. Toch blijft zijn instelling positief en deelt hij dit ook graag met anderen. Zo maakte hij tijdens ‘de eerste golf’ een kleurplaat voor alle binnenzitters en verspreide hij deze via kranten en sociale media. Men kon de kleurplaat downloaden en kopiëren zo vaak men wilde. ‘Ik wilde tussen al het donkere nieuws wat kleur en positiefs brengen voor alle binnenzitters, jong en oud.’ Op zijn beurt kreeg hij weer veel positiviteit terug van mensen die foto’s van hun resultaat stuurden en aan bedankjes van o.a. instellingen voor dagbesteding.

 

Het enthousiasme waarmee L-Tuziasm zijn leven lijdt is ook terug te zien in de gelimiteerde reproductie. Hij heeft zijn kwasten het werk laten doen, spontaan zonder enige geremdheid.

De kunstenaar laat zich graag inspireren door het stadse leven en beperkt zich hierin niet tot Utrecht. Zijn vrije werk ontstaat vanuit indrukken, avonturen, verhalen en fantasieën van steden en architectuur.

Hij exposeert zijn schilderijen met regelmaat bij verschillende galeries en ruimten voor kunst. Vorig jaar was hij curator van de tentoonstelling ‘Geflikt’ in Lik in de voormalige gevangenis Wolvenplein. Zijn kleurrijke werk is geliefd. Schilderijen van zijn hand zijn te vinden in Brussel, Barcelona, Philadelphia USA, Stockholm, maar bovenal in  Utrecht en omgeving.

De kunstreproductie verschijnt in zowel A3 als A4 formaat. De kunstenaar werkt hierin volledig autonoom, zonder subsidie of tussenkomst van galerieën. Met de aankoop haal je dus niet alleen een gelimiteerd kunstwerk en mooi cadeau in huis, maar steun je ook de lokale kunstenaar. L-Tuziasm is te bereiken via facebook.com/ltuziasm of via instagram.com/ltuziasm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *