Inclusieve Premiere Zwerfhonden’ van PLAN D- brengt toegankelijke magie naar het podium bij Corrosia, Almere

Een gedanst spektakel voor écht iedereen vanaf 8 jaar!

Almere, 10.10.2023 – PLAN D- kondigt met trots de langverwachte première aan van ‘Zwerfhonden’, een inclusieve muzikale dansvoorstelling gebaseerd op het verhaal ‘De hond die de tsaar in zijn been beet’ van Toon Tellegen, uitgegeven door Em Querido’s Uitgeverij Amsterdam. Deze unieke voorstelling neemt het publiek mee op een spannende reis van macht en kwetsbaarheid, waar moedige honden in opstand komen tegen de tsaar, vluchten en hun weg zoeken naar veiligheid. De première vindt plaats op 22.10. in Corrosia Almere.

 

Download images en promotiefilmpjes: https://we.tl/t-Ukg5fqOIdc

Share youtube filmpjes: youtube.com/@Zwerfhonden

Toegankelijkheid als Kernthema

Wat Zwerfhonden werkelijk bijzonder maakt, is de volledige integratie van toegankelijkheid in de voorstelling. Het koor geeft de dans een stem, acteur Ali Shafiee vervult de rol van tolkende verslaggever, en geuren en interactieve video-animaties dienen als visuele ondersteuning. Daardoor kunnen mensen met verschillende zintuiglijke behoeften samen genieten van theater, dans en muziek, en zo de magie van een theatervoorstelling omarmen.

Testpanel voor toegankelijkheid

PLAN D- heeft zich intensief ingezet om ervoor te zorgen dat Zwerfhonden toegankelijk is voor mensen met auditieve of visuele beperkingen. In samenwerking met New Pack Inclusion Creators heeft PLAN D- meerdere keren testpanels samengesteld. Deze testpanels hebben bijgedragen aan de verfijning van de voorstelling, waarbij de focus lag op begrijpelijkheid en zeggingskracht voor alle toeschouwers.

Voorprogramma Zwerfroute

Het voorprogramma ‘Zwerfroute’ van de voorstelling ‘Zwerfhonden’ is een voorbereiding en aanvulling op de voorstelling. In het voorprogramma zijn er zeven verschillende activiteiten te doen voor kinderen. Ook is er de mogelijkheid voor slechtzienden en blinden om de performers te spreken en het decor aan te raken. Voor slechthorenden en doven om het verhaal van Zwerfhonden te lezen.

Het publiek komt naar de stad Tver, want er staat iets groots te gebeuren in Tver. De tsaar komt namelijk op bezoek! Dit is al 100 jaar niet voorgekomen. Het publiek arriveert opgetogen bij de stadsplattegrond van Tver. Daar valt te ontdekken hoe de stad is opgebouwd en welke activiteiten er te doen zijn in Tver. Voor blinden en slechtzienden is er een persoonlijke rondleiding.

 

Première Zwerfhonden

Locatie: Corrosia Almere

Tickets: corrosiaalmere.nl

Datum en tijd: 22.10.2023, 15h (voorprogramma vanaf 14.15)

Ticketprijzen: Standaard € 7,50, Corrosia Pas € 0,-, Podiumpas € 0,-

Try-outs (Schoolvoorstellingen) woensdag 18.10.,10 h, donderdag 19.10. 10:00 en 13:00h, zaterdag 21.10., 14h

 

Credits 

Choreografie, dans en decorontwerp: Andreas Denk, Co-Choreografie, productie, educatie: Wendy Grin, Muzikaal concept en compositie: Wiebe Gotink, Dramaturgisch advies: Elien van der Hoek, Performers: Ali Akbar Shafiee, Andreas Denk, Claire Hermans, Ischa Statie, Marloes Dingshoff,  Pablo Alanes, Sophie Prins, Advies toegankelijkheid: New Pack (o.l.v. Eliane Baudet), Eindregie: Mohamed Aadroun, Productie: Zoscha van Erkel, Techniek: Marco Chardon (licht), Guido Beeldstroo (geluid), Kostuums: Inez Meer, Lichtontwerp: Erik van Raalte, Grafisch ontwerp: Es&Zn Esther de Boer, Fotografie: Petra Kataniç, Trailer: Sergio Gridelli , Publiciteit: PR’US Connie Fluhme, Zakelijke leiding a.i.:Roswitha Bergmann, Verkoop: Buro Bannink.
Met dank aan: de koorzangers, Em Querido’s Uitgeverij en Toon Tellegen.

Actuele speeldata en informatie; www.plan-d.nl

Sponsors en Partners

‘Zwerfhonden’ is mede mogelijk gemaakt door steun van AFK, Bartiméus Fonds,Cultuurfonds Almere, Fonds 21, FPK, PBF, VSBfonds en in samenwerking met New Pack Inclusion Creators.

 

Over PLAN D-

PLAN D-, onder leiding van choreograaf en danser Andreas Denk, creëert professioneel danstheater voor kinderen, jongeren en volwassenen. Geïnspireerd door menselijke verhalen en unieke omgevingen, brengt PLAN D- voorstellingen tot leven die de absurde kanten van het hedendaagse leven blootleggen. Het gezelschap werkt nauw samen met theaters en productiehuizen in binnen- en buitenland, waaronder SchauBurg München, Staatstheater Mainz en Staatstheater Braunschweig. Recent won PLAN D- maar liefst drie prijzen voor de coproductie Als het anders loopt, een samenwerking met Het Houten Huis en Club Guy & Roni. We zijn heel trots op de Zilveren Krekel, de Jonge Zwaan en de Podiumkids Publieksprijs.

Duurzaam en toegankelijk produceren

Terwijl de voorstellingen al duurzaam worden geproduceerd, zet PLAN D- zich nu ook in voor toegankelijkheid. Toegankelijkheid wordt vanaf nu een integraal onderdeel van het creatieve proces, waarbij inclusiviteit wordt omarmd om ervoor te zorgen dat hun voorstellingen toegankelijk zijn. 

 

Boekingen

Deze voorstelling boeken: www.burobannink.nl

Meer informatie: Plan-d.nl

 

Einde persbericht

 

Voor de redactie:

Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij deze historische première en te genieten van de inclusieve magie van Zwerfhonden. Samen vieren we een

theaterervaring die voor iedereen toegankelijk is.

 

Uiteraard zijn journalisten en fotografen ook welkom bij een van de Try-Outs.

 

RSVP voor 18.10.2023

 

Meer informatie en persaanvragen

Connie Fluhme, 

+31 651 468844

connie@plan-d.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *