Friendweb eerste sociale netwerk met “BMD” filter

Primeur: Friendweb introduceert als eerste sociale netwerk filter voor “BMD” (brede maatschappelijke discussie)

Friendweb is het eerste sociale netwerk dat een speciaal filter introduceert dat berichten met onderwerpen uit brede maatschappelijke discussies blokkeert.

Friendweb meldt vandaag de primeur op haar Nieuws pagina: “Ben je moe van de berichten over de Corona crisis? Hangt de Zwarte Pieten discussie je de keel uit? Even geen zin in berichten over complot theorieën? Schakel dan het BMD filter in!” 

Het filter blokkeert volgens Friendweb momenteel zo’n 75% van de berichten met de onderstaande onderwerpen. Men is de komende dagen het algoritme nog verder aan het trainen om een hoger filter-percentage te verkrijgen. 

Op dit moment kunnen op Friendweb de volgende onderwerpen door het BMD filter worden geblokkeerd:
– Zwarte Piet discussie
– De Corona crisis en Corona vaccinatie
– Diverse complot theorieën

In de toekomst zullen de onderwerpen van nieuwe brede maatschappelijke discussies worden toegevoegd.

Programmeur Martin Beek van Friendweb schrijft op zijn eigen blog; “Leden klagen al maanden dat er bepaalde onderwerpen zijn die ze niet meer kunnen luchten of zien. Vaak gaat het om berichten van vrienden, dus blokkeren of “dimmen” van deze leden is niet wenselijk. Het BMD filter biedt oplossing om de tijdlijnen vrij te maken van een overvloed aan corona berichten, complot theorieën en natuurlijk de elke jaar terugkerende Zwarte Piet discussie. Met 1 klik op de knop zie je de meeste van dit soort berichten niet meer. Waarom andere sociale media zo’n filter nog niet hebben is opmerkelijk – het kan veel onderlinge wrijving en zelfs ruzie onder vrienden voorkomen!“.

Originele bericht: https://friendweb.nl/post/310785_h-primeur-friendweb-introduceert-filter-voor-quot-bmd-quot-brede-maatschappelij.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *