Boeklancering ’n Kleine coronaroman’ van Jan Heutink

Op 8 juli a.s. verscheen de nieuwe roman van auteur Jan Heutink. De lancering van deze nieuwe literaire parel van Heutink vond plaats in het Broekerhuis in Broek in Waterland.

Het was een gezellige drukte in het Broekerhuis. Mening belangstellende had de locatie in Broek in Waterland weten te vinden en zag reikhalzend uit naar de nieuwste literaire parel van de auteur met de rijke woordenschat.

Uitgever Ric Hofmans van Gopher introduceerde Heutink waarna de auteur het een en ander over zijn nieuwe boek vertelde. Literair agent Hanneke Tinor-Centi stelde Heutink enkele vragen. Daarna was het aan het geïnteresseerde publiek. Zij konden, onder het genot van een hapje en een drankje, de auteur en een gesigneerd exemplaar aan te schaffen.

Jan Heutink is Neerlandicus, woont in Monnickendam en heeft inmiddels drie romans en een verhalenbundel op zijn naam staan, te weten ‘Van oude mannen (en de dingen die nog komen)’, ‘Solwaster & Over het zoute land’, ‘Oponthoud in het verkeer’ en ‘Vertraagde woede’. Heutink wordt geroemd om zijn rijke woordenschat, fraaie schrijfstijl en verhalend vermogen.

‘n Kleine coronaroman’ bevat de briefwisseling die door Marion wordt geïnitieerd tijdens de coronacrisis. Het lijkt haar een aardig tijdverdrijf om brieven te schrijven en ze legt haar familieleden dit plan voor. Alles mag ter sprake komen: de corona in de verschillende steden, persoonlijke dingen, maar ook politiek, filosofie en wetenschap. Natuurlijk wel in stijl: handgeschreven brieven, verzonden per post. Tijdens deze briefwisseling wordt er vrijblijvend gediscussieerd over onder andere de regeringsmaatregelen, president Trump en de oorzaak van de pandemie. De vrijblijvendheid van deze correspondentie verdwijnt echter snel wanneer ook in Marions familie de eerste slachtoffers vallen…

’n Kleine coronaroman’ is opnieuw een prachtig geschreven boek van deze auteur die inmiddels een fraai oeuvre op zijn naam heeft staan.

’n Kleine coronaroman | Uitgeverij Gopher | 9789493230460 | paperback

 

***

Voor vragen over dit bericht kunt u contact opnemen met Hanneke Tinor-Centi van HT-C Communicatie en Marketing via htinorcenti@hotmail.com of 06-46590516.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *