Toonaangevend impact evenement in Europa, maakt eerste sprekers bekend

Op 7 november 2023 brengt ImpactCity zo’n tweeduizend impactmakers van over de hele wereld bij elkaar in Den Haag voor de achtste editie van ImpactFest. Startups, scale-ups, investeerders, kennisinstituten, bedrijven, beleidsmakers en andere gepassioneerde individuen die werken aan een duurzame, inclusieve en eerlijke economie komen dan samen om wereldwijde uitdagingen aan te pakken. Namen zoals B Lab, New Optimist en True Price sieren de line-up.

Een programma gericht op samenwerking
Organisaties zoals B-Lab, New Optimist, True Price, de Jonge Klimaatbeweging, Oxfam Novib, Willicroft, en NL Space Campus hebben al een rol in het programma toegezegd. Ook klimaatactivist Aniek Moonen, MVO Manager van het jaar Marije Klomp en Pieter Moerman, de oprichter van Mud Jeans (benoemd tot Circular Hero 2023), zijn onderdeel van het programma. 

Het programma zal geopend worden door Jasmine Anouna. Ze is oprichter en CEO van The Bloom, een wereldwijde community van 30.000 social impact professionals, en SDG Goalkeeper bij de Bill & Melinda Gates Foundation. Sofie van den Enk, bekend van de Keuringsdienst van Waarde, is dagvoorzitter en neemt de presentatie voor haar rekening. 

Van talkshows tot meetups en rondetafeldiscussies, alle sessies staan in het teken van vier hoofdthema’s: Energy & Oceans, Food & Agriculture, Climate Justice en Circular Economy & Resources.

Deze highlights maken ImpactFest het bezoeken waard: 

    • Ontmoet voorlopers in de impacteconomie: Op ImpactFest ontmoet je pioniers in de impacteconomie die over grenzen heen durven stappen en nieuwe ideeën tot leven brengen.
    • Krijg het laatste nieuws uit de impacteconomie: Impact ondernemers krijgen de vloer om hun nieuwe product te lanceren, duurzame innovatie te tonen of nieuws bekend te maken. Zo wordt er bijvoorbeeld een boek gelanceerd over steward ownership, waarbij de missie van het bedrijf centraal staat in plaats van winstmaximalisatie. 
    • Weet als eerste wie de meest innovatieve ondernemers van Den Haag zijn: De acht genomineerden van de Haagse Vernieuwers challenge lopen de hele dag rond tijdens ImpactFest en de winnaar wordt aan het eind van de dag bekend gemaakt. Wordt het Feelou met meegroeiende zwangerschapsbeha’s? Of wordt het misschien GreentAnt die satellietinzichten gebruikt voor de ontwikkeling van klimaatoplossingen?
    • Leer waar leidende impact investeerders naar op zoek zijn: De rollen zijn omgedraaid. Veertien investeerders, waaronder grote namen zoals Invest-NL, DRK Foundation en DOEN Participaties, pitchen hun favoriete bedrijfsplan aan (potentiële) impact ondernemers om succesvolle samenwerkingen tot stand te brengen.
  • Krijg inzicht in de laatste trends op het gebied van impact: In samenwerking met Dealroom lanceert ImpactCity de ‘State of Impact’, een rapport dat onder andere laat zien in welk werelddeel de meeste impact ondernemingen groeien en in welke onderwerpen het meest wordt geïnvesteerd. Tijdens de vier talkshows worden bezoekers door experts bijgepraat over huidige trends en innovaties met betrekking op een van de hoofdthema’s.
  • Ga de diepte in tijdens een meetup of rondetafelgesprek: Hoe zorgen we dat circulariteit de nieuwe norm wordt en de frictie met winstgevendheid verdwijnt? Hoe bindt je als impact onderneming toptalent aan je en hoe zetten we Generatie Z in haar kracht? Hoe kun je het B Corp label bemachtigen? Met maar liefst 45 meetups en 38 rondetafelgesprekken komt een grote diversiteit aan onderwerpen aan bod. 

Het volledige programma vind je op www.impactfest.nl/program.

Over ImpactCity en ImpactFest

ImpactCity is één van Europa’s leidende ecosystemen voor organisaties die ‘doing good and doing business’ combineren. Met ImpactCity faciliteert de Gemeente Den Haag ondernemers en andere impactmakers met innovatieve oplossingen bij het starten en opschalen van hun bedrijf.
ImpactFest is in 2016 gestart als een jaarlijks event waar het ecosysteem van ImpactCity elkaar kan ontmoeten in een ongedwongen festivalsfeer. Het is uitgegroeid tot een internationaal “must-attend” evenement in de wereld van impact.
Initiatiefnemer ImpactCity organiseert het evenement samen met de Gemeente Den Haag, Unknown Group en KplusV. ImpactFest wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Zuid-Holland, Rabobank, Oxfam Novib, Stichting DOEN, Clockwise en B Lab.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *