Plant-based lingerie van Undercharments is goed voor jou én de planeet

Lingerie van koffiedik, tops van houtpulp en shorts van gerecycled katoen. De plant-based collectie van het Nederlandse modelabel Undercharments is lief voor jou én de aardbol waarop we leven. De duurzame stoffen zijn ademend, heerlijk zacht en ook nog eens biologisch afbreekbaar. Een perfecte match voor een prachtige kledinglijn.

Met het dragen van de kleding van Undercharments zie je er geweldig uit én maak je de wereld een beetje duurzamer. Great look, great feel, great to wear!

Lingerie van koffiedik
Twee jaar geleden lanceerde het Amsterdamse merk een opvallende lingerielijn. Niet alleen vanwege de trendy looks, maar vanwege het materiaalgebruik; namelijk gerecycled koffiedik. Koffiemateriaal is zacht voor de huid, het reguleert warmte en is bovendien duurzaam. De lingerie bleek een schot in de roos. Dat Undercharments na het succes van de lingerie op zoek ging naar andere plant-based materialen om mee te werken, was voor het modelabel geen ‘koffiedik kijken’. Inmiddels werkt het merk ook met andere plant-based materialen zoals bamboe, Lyocell en gerecycled katoen.

Kimono van houtsnippers
Kleding gemaakt van houtsnippers, bestaat dat? Jazeker! In de nieuwe collectie van Undercharments zijn er tops en kimono’s verkrijgbaar van Lyocell, een zeer duurzaam materiaal dat gemaakt wordt van cellulose uit houtsnippers. De snippers komen van eucalyptus- of beukenbomen uit speciale bossen met een ‘duurzaam bosbeheer’ kenmerk. Uit de houtpulp ontstaat een sterke, soepele, vocht absorberende en huidvriendelijke stof. Lyocell ziet er prachtig uit en heeft een subtiele, zijdeachtige glans. De ideale stof voor een stijlvolle top of kimono.

Ecologische voetafdruk
Undercharments ontwerpt en produceert met behoud en aandacht voor de mens en de aarde. De slow-fashion wordt gemaakt in Europa en vanuit het atelier in Amsterdam om de voetprint op de aarde zo klein mogelijk te houden. “We zorgen ervoor dat onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk is. Terwijl jij voor je uiterlijk zorgt, helpen wij de wereld mooi te houden – 5% van onze verkopen gaat naar IFAW, Simavi en Because we Carry. Alle drie zijn een non-profitorganisatie die een betere wereld maken voor dieren en mensen.”, vertelt oprichter Claudia Ahlers. Het modelabel werkt enkel met duurzame materialen. Zo zorgt gerecycled katoen ervoor dat er grondstoffen, water en energie wordt bespaard. Is Kasjmier een plasticvrije, natuurlijke stof met zelfreinigende eigenschappen en is Bamboe een stof die broeikasgassen absorbeert en zuurstof produceert. De inkt die Undercharments gebruikt is op waterbasis, voelt beter aan en is beter voor het milieu.

Over Undercharments
De missie van Undercharments is om te zorgen voor een betere wereld door waarde te creëren met ongebruikte middelen, zoals koffiedik en houtsnippers. Duurzame en plant-based lingerie en lounge wear die ontworpen zijn om dagelijks te dragen. Met deze duurzame collectie laat het Nederlandse modelabel blijken dat ze niet alleen om vrouwen geven, maar ook om de planeet. Zo wordt de lingerie in Europa gemaakt om de CO2-uitstoot te verminderen en worden de kimono’s op basis van werkelijke vraag in Amsterdam door Atelier Made Here gemaakt. Bekijk en bestel de collectie via www.undercharments.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *