Gezocht: Handjes om te helpen met hooien

 

In de zomermaanden worden in Rotterdam en omgeving door Landschapsonderhoud Rotterdam bijzondere hooilandjes gemaaid. Hierdoor krijgen de bloemen en planten volop de ruimte om volgend jaar in volle pracht terug te keren. Het zijn vaak natte gebieden die ook een thuis zijn voor insecten (rupsen, vlinders) en kleine zoogdieren (egels, bijzondere, soms zeldzame muizen).

Totaal beheert Landschapsonderhoud Rotterdam wel 100 van deze parels in eigendom van de gemeente Rotterdam en gemeenten op Voorne-Putten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Voorbeelden van deze gebieden zijn de  Wolvenvallei in het Kralingse Bos, Omoordse Veld, Visserijplaatsbos in Hoogvliet. Buiten Rotterdam maaien en hooien we in het Loetbos in de Krimpenerwaard, de Vlietlanden in Midden-Delfland en oevers van kreken op Voorne-Putten. Meestal maaien we in fases, om zoveel mogelijk biodiversiteit te behouden. Planten de kans geven om zaad te vormen en dieren schuilgelegenheid. Dit is arbeidsintensiever dan het reguliere maaibeheer.

Na het maaien, wordt het maaisel bij elkaar geharkt en afgevoerd. Landschapsonderhoud Rotterdam doet dit met mensen met een arbeidsbeperking, maar ook met vrijwilligers. Bij dit werk kunnen wij extra handjes gebruiken: Hooihandjes!

Houd je van de natuur en lekker samen buiten werken en ben je 1 of 2 dagen per week beschikbaar de komende maanden, dan ben je welkom.

Belangrijk om te weten: er is altijd een vaste medewerker vanuit Landschapsonderhoud Rotterdam aanwezig op de werkplek. Wij zorgen eventueel voor vervoer van en naar de werkplek en voor gereedschap.

Enthousiast? Meld je dan aan via: info@landschapsonderhoudrotterdam.nl

Zodra je, je hebt aangemeld, hoor je van ons wanneer en waar we aan het werk gaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *