archelios™ Suite: nog meer mogelijkheden voor fotovoltaïsch ontwerp

(Saint-Romain-de-Colbosc, 20.10.2022) Trace Software is trots om de release van de nieuwe archelios™ suite te melden. Bestaands uit archelios™ PRO en archelios™ CALC, kan archelios™ Suite software gebruikt worden om een volledig fotovoltaïsch project te beheren, van projectstudie tot installatie.

In deze versie zijn de innovaties, onder andere, gericht op de 3D-modellering in archelios™ PRO en het beheer van optimizers in archelios™ CALC. Gebruikers kunnen nog een stap verder gaan bij het ontwerp van uw PV-projecten.

 

archelios™ PRO: nog meer mogelijkheden voor 3D-modellering

Geïntegreerde 3D-modellering

De ingebouwde 3D-modelleringstool is een van de belangrijkste nieuwe functies van archelios™ PRO. Deze oplossing heeft het voordeel voor de gebruiker, dat hij 3D-projecten kan beheren in één enkele interface, zonder de noodzaak van uitgebreide expertise uit software’s zoals SketchUp of Revit®.
Dankzij deze nieuwe functie heeft archelios™ PRO nu alle nodige tools voor ontwerp in een interface: geo-locatie, modellering van nabijgelegen maskers, modules lay-out, dimensionering van omvormers, schatting van opbrengst volgens P50 en P90.

Als archelios™ PRO nu ook de kaart speelt van een interface met geïntegreerde 3D, is het nog steeds beschikbaar als een open ontwerptool. Het maakt het mogelijk om gevorderde projecten te beheren, met structurele berekeningen, grondwerken of integratie van omgevingen met een complexe topografie.

 

SketchUp en Revit® plug-in

Met deze twee plug-ins kan de gebruiker de uitgebreide modellering van een project uitvoeren. Met SketchUp is het mogelijk om gedetailleerde modellering te maken, van nabijgelegen gebouwen en schaduwen. Het is ook mogelijk om de omvormers te positioneren en automatisch de kabelrouting te bepalen.

De Revit®-plug-in is een geweldige nieuwigheid in deze versie. Het is nu mogelijk om fotovoltaïsche panelen uit de archelios™ PRO-database toe te voegen aan een Revit-project, de modules lay-out uit te voeren, en het 3D-project over te dragen naar archelios™ PRO.

 

K2 Base en SMA Sunny Design gateways

Gebruikers van K2 Base en Sunny Design-software (K2 Systems en SMA Solar Technology), kunnen hun projecten rechtstreeks importeren in archelios™ PRO, terwijl ze de ontwerp eigenschappen van beide software’s behouden, en doorgaan met het dimensioneren van het project.

 

archelios™ CALC: Integratie van optimizers voor zonnepanelen-installaties

De gebruiker kan zijn projecten met optimizers vanuit archelios™ PRO exporteren, en heeft nu een specifieke “Optimizer”-weergave in archelios™ CALC. Afhankelijk van het gekozen optimalisatiemodel en dankzij de beschikbare fabrikantendatabase, worden de output eigenschappen van de string aangepast. De software controleert en keurt de compatibiliteit tussen de module, de optimizer en de omvormer.

De berekeningsnota kan bewerkt worden met de waarden van de optimizer, conform met de gekozen norm, en voorgelegd aan de keuringsdienst. archelios™ CALC is in overeenkomst met de Europese normen.

 

Over Trace Software

Trace Software ontwikkelt al meer dan 30 jaar applicaties, voor het ontwerp en beheer van elektrische en solar installaties, voor de bouw- en industriesector. De oplossingen van Trace Software dekken de behoeften van projectmanagers van ontwerp tot aan exploitatie, inclusief dimensionering voor netbeheerders. Trace Software is ook aanwezig op de digitale modellen markt, met een uitgebreide platform voor het ontwerpen van elektrische installaties in Open BIM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *