100% duurzaam bouwen

Architectenbureau ARHK is zich na ruim 15 jaar volledig gaan richten op duurzaam bouwen. Architecten en oprichters Jorg Arntz en Sebastian Hardeveld Kleuver voelen de urgentie om bewuster te gaan bouwen en praten hier dan ook met passie over.

‘Door de klimaatverandering wordt het steeds duidelijker dat we in een nieuw tijdperk zijn beland – en als we de natuur en onze leefomgeving zo min mogelijk verder willen aantasten zullen we naar het gehele bouw- en productieproces moeten kijken. Dit kan vergaande gevolgen hebben maar zijn nu al noodzakelijk. We moeten kritisch op de productie kant en kritisch op de consumptie kant reageren. We zullen materialen en het vervaardigen van materialen dat schade meebrengt moeten vermijden. We moeten biobased materialen toepassen en schone energiebronnen effectief gebruiken. Onze manier van consumeren en produceren zal sterk moeten veranderen en er moet goed naar hergebruik in de huidige gebouwenvoorraad worden gekeken.

Toch kun je nog nieuwbouwen. Een van de oplossingen is energieneutraal, circulair en modulair bouwen met hout. We vragen daarom de markt om 100% duurzame bouw te behalen – want deze vraag gaat voor een groot deel onze toekomst bepalen.‘

 

ARHK zoekt partijen die mee willen in deze duurzaamheidstransitie in de bouw, zowel de producenten, aannemers, ontwikkelaars als opdrachtgevers. We kijken ernaar uit om met elkaar van gedachten te wisselen, elkaar te inspireren en om deze transitie vorm te geven.

 

Contact www.arhk.nl 020-6936839

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *