Ukje doneert hoezen aan Ronald McDonald Huizen

For Happy Families! Dat is de missie van Ukje. Het bedrijf maakt hoezen voor kindermeubels die het gezinsleven makkelijker én mooier maken. Alleen zijn helaas niet altijd alle families blij. Je kunt als gezin vreselijk moeilijke tijden doormaken, bijvoorbeeld als je kind ziek wordt. Deze families wil Ukje een hart onder de riem steken door hoezen te doneren aan het Ronald McDonald Kinderfonds.

Ronald McDonald Kinderfonds
Als gezin kun je onvoorstelbaar moeilijke tijden doormaken. Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt ervoor dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn. In een Ronald McDonald Huis verblijven ouders, broertjes en zusjes op loopafstand van het ziekenhuis. Zo zijn ze altijd in de buurt van het ziekenhuisbed van het zieke kind. Dat helpt echt. Zieke kinderen voelen zich beter met hun ouders, broertjes en zusjes om zich heen en ouders houden de zorg beter vol met een rustplek dichtbij hun zieke kind.

Vrolijke hoezen van Ukje
Ukje wil voor deze gezinnen iets betekenen en draagt het Ronald McDonald Kinderfonds dan ook een warm hart toe. Ukje eigenaresse Sifra Geijtenbeek vertelt: “Ons motto is: For Happy Families! Dit doen wij met de verkoop van onze hoezen, maar ook met financiële steun aan gezinnen die een lastige tijd doormaken. Wij doneren 20% van onze winst aan goede doelen, zoals de Kindervoedselbank, het Ronald McDonald Huis en via Compassion een onderwijsproject in Peru.” Dat gezinnen door een verblijf in het Ronald McDonald Huis dichtbij hun zieke kind / broertje / zusje kunnen zijn is van onschatbare waarde. Om het verblijf wat op te vrolijken zorgt Ukje deze week bij alle Ronald McDonald Huizen voor nieuwe hoezen voor hun kindermeubels. Het hoezenwalhalla is blij om op deze manier iets voor andere gezinnen te kunnen betekenen en voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

Makkelijker, mooier én groener gezinsleven
In een mum van tijd geef je met een hoes of voetenzak van Ukje een andere look aan een kindermeubel. Door de hoezen gaan babymeubels veel langer mee. Het scheelt materiaal én plastic. Zo heeft de nieuwe generatie ukjes ook een mooie wereld om van te genieten. For Happy Families, in this ánd next generations. De hoezen worden handgemaakt in Europa, tegen goede voorwaarden en een eerlijk loon. Bovendien is de stof van perfecte kwaliteit. Zo goed, dat de hoezen als ze niet meer worden gebruikt in het gezin, door Ukje gerecycled worden. “We gebruiken de stof om vilt te maken. Het vilt wordt door ons verwerkt in nieuwe producten zoals luiertassen”, vertelt Sifra. Op deze manier wordt er minder katoen weggegooid en draagt iedereen een steentje bij aan een beter milieu.

Over Ukje
In 2010 werd eigenaresse Sifra Geijtenbeek moeder en naaide een hoes voor om de 3de-hands wipstoel. De hoes was niet alleen mooi en makkelijk, maar bovenal te wassen en dus knoeibestendig. Deze hoes werd het startpunt van haar bedrijf Ukje. Na de wipstoelhoes kwamen er o.a. hoezen voor de newborn, kinderstoel, voetenzak en autostoel. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een hoezenwalhalla voor babymeubilair. Sifra droomt ervan om in 2030 2 miljoen Happy Families blij te kunnen maken. Niet alleen de klanten, maar ook de gezinnen die een lastige tijd doormaken. Bekijk de collectie op www.ukje.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *