Puzzelen is in coronatijd ongekend populair en ook nog eens heel gezond.

Persbericht.
Barneveld 20 maart 2021

Puzzelen is in coronatijd ongekend populair onder jongeren en volwassenen en ook nog eens gezond.

Puzzelen werkt tegen stress, is ontspannend en ook nog eens goed voor de productiviteit. Als je nog steeds thuiswerkt kan een half uurtje puzzelen dus helpen het optimale resultaat uit je dagtaken te halen.

Uit onderzoek is gebleken dat de puzzelverkoop met ruim 60% is gestegen t.o.v. de periode van voor corona. En nog steeds is het razend populair en ook is het heel goed voor je. Het woordje `mindfulness` wordt al in een adem genoemd met puzzelen.

Mindfulness

Het thuiszitten in deze coronatijden zijn we helemaal zat. We willen graag naar buiten, een terrasje pakken of gewoon lekker winkelen. Maar dat mag nog niet. Dus wat gaan we dan doen? We gaan puzzelen. En niet alleen om voor onszelf de tijd te doden, ook de kinderen moeten vermaakt worden. Puzzelen is een echte familie aangelegenheid geworden. Het hele gezin kan aanschuiven. En het is niet alleen leuk om de tijd mee te verdrijven, het is ook nog eens hartstikke gezond voor je geest. Mindfulness dus.

Tijdens het puzzelen komt er namelijk dopamine vrij, een stofje in je hersenen dat het gelukshormoon aanmaakt. Elke keer dat je een stukje op de goede plek legt, krijg je een geluksgevoel. En als de puzzel af is, voel je je blij en voldaan.

Goed voor je geest

Puzzelen helpt niet alleen om je beter te voelen, het helpt je ook om te ontspannen. Het stressniveau wordt namelijk aanzienlijk verlaagd tijdens een puzzeltje leggen.

Hoe komt dat toch? Dat komt omdat je hersenen in de alfa-staat gaan. Dat betekent dat je wel alert bent, maar tegelijkertijd ook heel goed kunt relaxen. Daarbij komt dat je beter kunt leren, je zit in een betere houding en je focust je op maar een ding. Win-win dus. 

Productiviteit

Maar dat is nog niet alles. Een puzzel maken is ook goed voor de productiviteit. Je hersenen worden eigenlijk gereset. Dus als je tijdens het thuiswerken een inkakmomentje krijgt, ga eens een half uurtje puzzelen. Kun je daarna weer met frisse tegenzin aan de slag.

Over Puzzlefun

Puzzlefun is een webwinkel voor iedereen die van puzzelen houdt. Met verschillende merken en diverse aantal stukjes is er voor ieder wat wils.

Ook voor de allerkleinsten heeft Puzzlefun diverse legpuzzeltjes in het assortiment. 

Einde Persbericht.

 

 

 

Noot voor de redactie niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Maja van der Reijden

Telefoonnummer: 06-83117812

Email: info@puzzlefun.nl

Website: www.puzzlefun.nl

Foto`s zijn rechtenvrij te gebruiken.

 
 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *