Printables van Theme Prints stimuleren emotionele ontwikkeling van kinderen

In een wereld vol prikkels en uitdagingen is het essentieel om kinderen te ondersteunen bij hun emotionele ontwikkeling. De printables van Theme Prints zijn een creatieve en educatieve manier om hier samen met je kinderen mee aan de slag te gaan. Met kleurrijke posters, werkbladen en een reeks affirmatie- en filosofie kaarten stimuleert Theme Prints kinderen om zichzelf te ontdekken, emoties te begrijpen en zelfverzekerd op te groeien.

Mindfulness voor Peuters (2-7 jaar)
Vroeg beginnen met de emotionele ontwikkeling van je kind is essentieel. Daarom heeft Theme Prints een mindfulness voor peuters samengesteld, met kleurrijke printables zoals werkbladen, posters, affirmatie- en filosofiekaarten. De materialen stimuleren het zelfbewustzijn, helpen om gevoelens beter te begrijpen en leggen de basis voor een gezonde emotieregulatie. Denk aan een poster met kalmerende activiteiten, een emotiemeter en werkbladen zoals “Dit was mijn dag” en “Wanneer ik bang ben”. De printables bieden ondersteuning om samen de dag door te nemen, angsten te bespreken en op een speelse manier te ontdekken hoe je samen kunt groeien.

Mindfulness voor Kinderen (vanaf 6 jaar)
De mindfulness voor kinderen biedt praktische werkbladen en posters voor evenwichtige reacties op de ups en downs van het leven. Gebruik werkbladen zoals het ‘gevoelens’-blad of “Ik ben en ik kan”, wat ondersteunt bij het ontwikkelen van mindfulness in de dagelijkse routine. Met activiteiten zoals ‘gedachten vangen’ en mindset-posters worden kinderen aangemoedigd om hun gedachten te begrijpen en te sturen. Hang de kleurrijke posters op in de kinderkamer om een stimulerende omgeving te creëren waarin je kind zichzelf op een speelse manier beter kan leren kennen.

Affirmatiekaarten
De affirmatiekaarten zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en zijn een krachtig middel om zelfpraat om te zetten en zelfvertrouwen te stimuleren. Met teksten als “Ik ben belangrijk en mijn mening telt mee” of “Ik ben uniek en heb speciale talenten” helpen deze 32 kaarten kinderen om negatieve gedachten om te buigen naar positieve, zelfbevestigende overtuigingen. Knip de kaarten uit en plaats ze op een zichtbare plek, bijvoorbeeld op de koelkast of het prikbord in de slaapkamer van je kind. Moedig je kind aan om dagelijks een kaart te kiezen en deze hardop te lezen. Hierdoor wordt op speelse wijze het zelfvertrouwen en een positieve mindset gestimuleerd.

Filosofie kaarten
Het filosofiepakket, ontworpen voor nieuwsgierige denkertjes vanaf 6 jaar, helpen om na te denken over abstracte onderwerpen. Op de 32 printbare filosofie kaarten staan prikkelende vragen die kinderen aanmoedigen te filosoferen over de wereld om hen heen. Met vragen zoals “Wat is eerlijkheid?” en “Bestaat er zoiets als rechtvaardigheid?” kun je samen met je kind praten. Hierdoor creëer je een omgeving waarin je kind leert om kritisch na te denken en vrijuit te delen. Als je met filosofische vragen aan de slag wilt gaan, kun je bijvoorbeeld elke avond tijdens het eten een kaartje pakken en samen in gesprek over de gestelde vraag.

Over Theme Prints
Maak kennis met de creatieve en educatieve materialen van Theme Prints. Naast de mindfulness collectie heeft de shop printables voor gelegenheden als Pasen, Kerst en verjaardagen. Denk aan spelletjes zoals Eenhoorn bingo, paaseierenjacht of een Dino speurtocht. Na je aankoop kun je de digitale bestanden downloaden en uitprinten, zodat je samen met de kids kunt genieten van inspirerende activiteiten. Ontdek de wereld van Theme Prints en geef je kinderen de tools om spelenderwijs te leren en te groeien. Bekijk de collectie op www.theme-prints.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *