PMS klachten komen vaker voor dan jij denkt.

 

PMS is geen aanstellerij en zit ook niet tussen je oren

Het premenstrueel syndroom(PMS) moet eindelijk eens serieus genomen worden. Dat stelt Anke Simons, Care for Women specialiste in Ridderkerk-Rijsoord. ‘’Het gebeurt nog vaak dat er lacherig gedaan wordt over klachten rond de menstruatie, maar er zijn een hoop vrouwen waarbij die ongemakken het dagelijks leven echt in de war schoppen. Terwijl er echt goed iets aan te doen is’’ aldus Anke.

Daarom biedt Anke speciale consulten aan voor vrouwen met PMS, want rond blijven lopen met klachten is niet nodig. PMS wordt lang niet altijd serieus genomen. Veel vrouwen zullen opmerkingen als ‘’oh moet je weer ongesteld worden?’’ of ‘’ach, gewoon doorgaan, het gaat vanzelf over’’ wel herkennen. Toch gaat het om serieuze klachten die vrouwen wel 30 jaar kunnen hebben, iedere maand weer!

PMS kan vrouwen tot wanhoop drijven

Hoofdpijn, buikpijn, prikkelbaarheid, pijnlijke borsten en zelfs angsten en depressieve gevoelens, PMS kan het allemaal veroorzaken. Als je bedenkt dat vrouwen dit ongeveer twee weken per maand hebben, gedurende wel 30 jaar van hun leven, dan begrijp je dat dit een serieus probleem is.

‘’Er is heel goed iets te doen aan PMS klachten, alleen weten veel vrouwen dit niet. Bovendien lopen veel vrouwen maar door, ze denken dat het erbij hoort en vanzelf overgaat. PMS gaat niet over, dat komt echt maandelijks terug. Ik maak altijd de vergelijking met hoofdpijn, daar doe je toch ook iets aan?’’ aldus Anke.

PMS, je kunt er iets aan doen

Als specialist op het gebied van vrouwen en hormonen helpt Care for Women specialiste Anke dagelijks vrouwen met PMS. ‘’Vaak helpt de (h)erkenning al heel veel, het gevoel serieus genomen te worden’’ zegt Anke. In een consult van een uur wordt samen gezocht naar de juiste behandeling. Dit kunnen leefstijladviezen zijn, maar ook het wisselen van anticonceptiemethode of het gebruik van voedingssupplementen kan goed helpen. In de praktijk van Anke kunnen vrouwen terecht met PMS klachten, maar ook met vragen over de overgang of zwangerschap. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig en de meeste verzekeraars vergoeden de consulten vanuit de aanvullende verzekering. Nu alle consulten online dus super makkelijk om in te plannen. Neem een kijkje in de online agenda want door lopen met je klachten is niet fijn.

Lees meer over Anke Simons Care for Women specialiste in Ridderkerk

Waalweg 21  2988 CH Ridderkerk tel. 06-10501241

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *