Modulaire vaccinatie Unit met Ultradiepe koeling voor efficiënte decentrale vaccinatie tegen Covid-19

PERSBERICHT

7 DECEMBER 2020

Modulaire vaccinatie Unit met Ultradiepe koeling voor efficiënte decentrale vaccinatie tegen Covid-19

Na de succesvolle introductie van het mobiele Covid 19 test lab in April 2020 introduceert mobiolab de Vaxxitainer

Met de Vaxxitainer heeft Mobiolab een concept ontwikkeld dat bij uitstek geschikt is voor de snelle uitrol van een decentrale vaccinatiestrategie. Het Vaxxitainer concept is geschikt voor systematische extreem efficiënte en regelconforme inenting van grotere doelgroepen. Reizen voor vaccinatiedoeleinden worden hiermee overbodig en het risico van besmetting door het inenten in grote inentingscentra wordt hiermee geëlimineerd.

Onze Vaxxitainer bestaat uit een centrale ruimte voor beheer- en administratietaken [Naleving van de arb.-med. vereisten]. Aan weerszijde hiervan bevinden zich twee medische vaccinatie ruimtes. De centrale ruimte is voorzien van een schuifraam als receptie voor de hygiënische registratie van patiënten/klanten. Daarnaast beschikt de centrale ruimte over een vaccinatievoorbereidingsruimte, een hygiëne tafel, opslagruimte, een koeling en een Ultradiepe vrieseenheid voor de permanente opslag van vaccins op basis van RNA (mRNA-). Door de mogelijkheid om vaccins in de unit op te slaan bij  een temperatuur tot – 85°C wordt het risico verbonden aan de huidige point of care logistiek met droogijs geëlimineerd.  De ingang van de centrale ruimte is voorzien van twee schuifdeuren welke toegang geven naar de vaccinatieruimtes. Elke vaccinatiekamer, welke is uitgerust volgens de huidige klinische hygiënenormen, heeft een aparte ingangsdeur, een uitgangsdeur en een raam voor daglicht. Optioneel kan de vaccinatieruimte worden uitgerust met specifiek meubilair, verwarming, airconditioning en een UVC-luchtzuiveringssysteem voor de reductie van aerosolen (virussen, bacteriën, schimmels).

Om het toegangsproces naar de vaccinatieruimte te optimaliseren is elke ruimte uitgerust met een intuïtief verkeerslichtsysteem bij de toegangsdeur. Op verzoek kunnen de units worden uitgerust met een patiëntenregistratie en vaccinregistratiesysteem.

De Vaxxitainer heeft een capaciteit tot 2.000 vaccinaties per week. Door het modulaire concept is de Vaxxitainer eenvoudig schaalbaar tot een inentingscentrum met een capaciteit tot 12.000 vaccinaties per week. De eerste Vaxxitainers zijn vanaf einde 2020 beschikbaar.

______________________________________________________________________

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

-Voor meer informatie kunt u contact nemen met Head of Sales René van de Ven (+31 (0)6 1443 5657 – benelux@mobio-lab.com)

-Er zijn renders beschikbaar van het Vaxxitainer concept; Zie de bijlagen!

-Bekijk ook de website van de https://en.mobio-lab.com/vaxxitainer-station

________________________________________________________________________

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *