Mindful wandelen voor een goed doel

Dare Beweegt organiseert in de kerstperiode drie zogeheten ‘mindful wandelingen in  de omgeving van de Enterse Lee. De wandelingen zijn op Tweede Kerstdag om 13.00 uur, zondag 27 december om 09.00 uur en Nieuwjaarsdag om 13.00 uur.  De kosten bedragen 15 euro per persoon, inclusief koek en zopie. Initiatiefneemster Ina Mennegat doneert de volledige opbrengst aan de stichting Wijzijnmind.nl, een organisatie die mensen met psychische problemen ondersteunt.

Ina: ‘Beweging is niet alleen goed voor je lijf, maar zeker ook voor je hersenen. Volgens de Hersenstichting verbetert je geheugen, slaap je beter en heb je minder stress als je voldoende beweegt. Bewegen kan helpen om een burn-out te voorkomen of te genezen en verkleint zelfs de risico’s op dementie, depressie en Parkinson. Ik wil de deelnemers aan de mindful walk graag laten ervaren hoe ze zich energiek(er) kunnen voelen.”

Het wandelen – in de landelijke omgeving van Enter – wordt afgewisseld met oefeningen op basis van mindfulness, focus, ademhaling en genieten van het moment en de omgeving. Met als resultaat: minder stress en meer energie. De clinic duurt zo’n anderhalf uur. Mensen wandelen op gepaste afstand van elkaar, volgens de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie en opgave: ina@darebeweegt.nl

Dare! is een bureau voor coaching en leiderschap in de breedste zin van het woord. De Enterse Ina Mennegat begeleidt zowel medewerkers, teams als werkgevers. Dat doet ze steeds vaker in combinatie met beweging in de buitenlucht. De positieve effecten blijken in de praktijk groot te zijn, Ina komt uit een ondernemersfamilie, volgde management- en coachopleidingen en werkte in uiteenlopende organisaties in leidinggevende functies. Ze leerde daar veel. Ook hoe het niet moet. Enkele jaren geleden zette ze de stap naar het ondernemerschap met Dare! “Want het draait tenslotte om lef. Om in actie te komen. Dat brengt jou én je omgeving verder,” aldus Ina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *