Katrien Jacobs helpt lotgenoten met eigen ervaringen

Obdam, 29 juli 2021 – Binnenkort verschijnt bij Willems Uitgevers Mijn Herstelboek van Katrien Jacobs. Met Mijn Herstelboek deelt auteur Katrien Jacobs haar eigen, hobbelige levenswandel van de voorbije decennia. Een pad dat beslist niet over rozen ging. Zo werd Jacobs gediagnosticeerd met ‘angststoornis’ en kwam in aanraking met de psychiatrie. Sommige trajecten die haar in veel gevallen werden opgelegd, boden haar kansen, andere zeer zeker niet.

Met haar boek hoopt Jacobs lotgenoten te helpen, een spiegel voor te houden en erkenning en herkenning te bieden. Bovendien wil ze een kritische blik werpen op het traject dat ze doorliep. Wat hielp haar en wat niet? Ook de invloed die corona had op haar, toch al geïsoleerde, bestaan komt aan de orde. 

Katrien Jacobs deelt op volstrekt transparante en eerlijke wijze haar verhaal. Vanaf haar jeugdjaren tot haar eerste aanraking met de psychiatrie. Gedurende een heel decennium gaat ze van job naar job en via een ziekenhuisopname weer naar een andere job. Altijd met de diep gekoesterde wens een zo normaal mogelijk leven te leiden. Ze botst echter telkens opnieuw tegen muren aan, worstelt met paniekaanvallen en probeert zich staande te houden in een wereld die niet de hare lijkt te zijn.

Met haar boek hoopt de auteur een herkenbaar beeld te scheppen voor hen die in een soortgelijke situatie hebben verkeerd, maar hoopt ze bovendien een boodschap uit te dragen naar iedereen die in de geestelijke gezondheidszorg actief is.

Alleen diep respect is op zijn plaats voor deze auteur. Respect voor een dappere vrouw die haar leven tegen de stroom in lijkt te leiden, maar ook respect voor het feit dat ze haar verhaal deelt om daarmee anderen te helpen. Anderen die, net als Jacobs, worstelen met zichzelf. De boodschap lijkt te zijn: je bent niet alleen…

 

Naast de expertise van enkele ex-collega’s uit het werkveld, wisselt Jacobs haar verhaal af met luchtige cartoons over het wel en wee in de psychiatrie. Deze cartoons zijn overigens van de hand van haar zus; psychiatrisch verpleegkundige in een mobiel crisisteam. Humor is haar manier om het luchtig te houden op werkvlak en juist die humor maken haar cartoons een welkome afwisseling naast het ietwat zware verhaal van haar zus. 

 

Mijn hoorreis wordt als paperback uitgegeven door Willems Uitgevers onder ISNB 9789493242067, telt 150 pagina’s en kost € 20,–. Het boek is inmiddels in de voorverkoop al verkrijgbaar via https://mijnherstelboek.eu/

 

***

Voor vragen of interviews met de auteurs kunt u contact opnemen met Hanneke Tinor-Centi van

HT-C Communicatie en Marketing (verantwoordelijk voor de publiciteit van Willems Uitgevers in Nederland) via htinorcenti@hotmail.com of 06-46590516.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *