Hoe kom je af van rugpijn?

Heeft u hevige last van pijn in de rug? Het is ook eigenlijk niet zo verwonderlijk want de meest mensen zitten een groot deel van de dag op hun bureaustoel. Het is één van de meest voorkomende oorzaken waarom mensen last hebben van rugpijn. In dit artikel bespreken we in het kort wat u zelf tegen rugpijn kan doen en hoe u het kan verhelpen. Wij behandelen van de volgende onderwerpen:

  • Rek en strek oefeningen voor het behandelen van rugpijn.
  • Het kopen van een massage toestel of het bezoeken van de massagesalon. 

Rek en strek oefeningen
Wanneer u last heeft van rugpijn kan u zelf ook effectieve rek en strek oefeningen doen die vaak binnen een korte tijd de pijn in de rug verminderen. Hieronder gaan wij in op een aantal effectieve rek en strek oefeningen voor je rug. 

  1. Hamstring oefening: de hamstrings zitten direct aan het bekken vast en kunnen leiden tot stijfheid en pijn in de onderrug wanneer de spieren gespannen zijn. Bij deze oefening gaat u op uw rug liggen en houdt u beide benen recht. Lus een yogaband of -handdoek onder uw voet en trek het been langzaam helemaal omhoog totdat je een lichte druk voelt. Doe deze oefening voor minstens 30 seconden en voer deze oefening minstens drie keer uit. Na het doen van deze oefening zult u merken dat de lage rugpijn sterk is afgenomen. 
  2. Kind houding: deze populaire yogahouding kan zeer effectief zijn wanneer u last heeft van pijn in de rug. Allereerst gaat u op uw handen en knieen zitten. Vervolgens laat u uw  heupen naar achteren zakken en houd u de armen recht voor u en probeer je deze zoveel mogelijk te strekken. Op hetzelfde moment is het ook belangrijk dat u uw hoofd naar beneden houd voor minimaal 30 seconden. Het is belangrijk dat u deze oefening minimaal drie keer uitvoert. Door het dagelijks uitvoeren van deze oefening neemt de spanning in de spieren van de rug af. Daarnaast helpt het ook bij het verminderen van stress. 

Het kopen van een massage apparaat of het bezoeken van een massagesalon
Wanneer u vaak last heeft van rugpijn dan raden wij u aan om een massagesalon te bezoeken. Een professionele masseuse kan uw rug op een zeer effectieve manier masseren en goede adviezen geven. Het nadeel  is natuurlijk dat hieraan een vrij hoog kostenplaatje verbonden is vooral wanneer je de massagesalon regelmatig bezoekt. Wij hebben gelukkig voor u een goedkopere oplossing waar u misschien niet aan heeft gedacht namelijk het kopen van een massage apparaat. Het aankopen van een massage apparaat is een eenmalige investering en werkt zeer effectief bij het verhelpen van spierpijn. De prijs van een goed massage apparaat ligt tussen de 50 en 140 euro.  Daarnaast kan je op ieder moment van de dag genieten van een massage. Wanneer u last heeft van rugpijn dan raden wij u aan om een massagekussen te kopen. Een massagekussen geeft een zeer ontspannende massage en maakt de spieren in de rug volledig los. Het kussen plaats je op een stoel of bank en vervolgens gaat u op het kussen zitten en stelt u het massage programma in. Na de massage sessie zult u merken dat de rugpijn verdwenen is.  

Wij hopen dat u met deze tips effectief uw rugpijn kan behandelen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *