Eurofins in de voorhoede met nieuwe ontwikkelingen die COVID varianten kunnen identificeren en bestrijden

27 mei 2021, Eurofins Technologies blijft een reeks diagnostische oplossingen voor COVID-19 ontwikkelen, met name als antwoord op de dreiging van opkomende mutaties. Vorige week kondigde het internationale laboratoriumnetwerk de lancering van twee nieuwe producten aan: GSD NovaPrime® Plus SARS-CoV-2, een PCR-test waarmee in één reactie de belangrijkste zorgwekkende varianten, waaronder de Britse variant, kunnen worden opgespoord; en GSD NovaType Select L452R SARS-CoV-2 (uitsluitend voor gebruik in onderzoek), de eerste test van dit type waarmee kritische varianten, zoals de Indiase, de Amerikaanse en de Californische variant, kunnen worden opgespoord. Eurofins Technologies zal blijven investeren in ontwikkeling en onderzoek om verdere betrouwbare testoplossingen van hoge kwaliteit te ontwikkelen voor het SARS-CoV-2-virus en de varianten daarvan.

De GSD NovaPrime® Plus SARS-CoV-2-kit is een multiplex RT-PCR waarmee een besmetting met SARS-CoV-2 kan worden opgespoord en mutaties in één reactie kunnen worden geïdentificeerd. Met de test kunnen mutaties N501Y en/of E484K in het spike-eiwit worden opgespoord, waarvan de klinische en epidemiologische gevolgen zijn aangetoond en die voorkomen in zorgwekkende virusvarianten zoals B.1.1.7 (VK), B.1.351 (Zuid-Afrika) en B.1.1.248 (P.1) (Brazilië) / B.1.525 (Nigeria) / V2 (VK) / B.1.1.28 (Brazilië) / B.1.526 (New York) / B.1.1.318 (Nigeria). 

GSD NovaType Select L452R SARS-CoV-2 (uitsluitend voor gebruik in onderzoek) is de nieuwste lancering van Eurofins Technologies, een singleplex-assay voor het opsporen van de mutatie L452R, die voorkomt in de zorgwekkende SARS-CoV-2-varianten of de ‘interessante’ varianten B.1.427 / B.1.429 (VS Californië; 20C/S452R), B.1.526.1 (VS) en B.1.617 (India). Dit is van belang voor de wereldwijde pandemie, aangezien deze mutatie verband houdt met zowel een toename van de besmettelijkheid als een vermindering van de immuunrespons bij gevaccineerde personen. Dit singleplex-assay kan ook worden gebruikt in combinatie met de onlangs van een CE-markering voorziene test GSD NovaType II SARS-CoV-2 , waarmee de ‘interessante’ en zorgwekkende mutaties N501Y en E484K kunnen worden onderscheiden en de mutatie K417N (specifiek voor B.1.351 Zuid-Afrika) op geselecteerde positieve monsters kan worden opgespoord.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Eurofins Technologies.

Voor meer informatie: 
Rodrigo Berlie
 

Over Eurofins Technologies – een snelgroeiende leverancier van diagnostische technologieën op het gebied van immunoassays en moleculaire detectiemethoden

Voortbouwend op de ervaring en wetenschappelijke uitmuntendheid van de Eurofins Group, is Eurofins Technologies een snelgroeiende wereldwijde leverancier van diagnostische technologieën en toonaangevende ELISA-gebaseerde instrumenten op het gebied van bioanalytisch testen voor de levensmiddelen-, diervoeder-, milieu-, diergezondheids- en klinische diagnostiekindustrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *