De beste manieren om kraaienpootjes aan te pakken

Een paar kleine rimpels bij je ogen kan natuurlijk geen kwaad. Deze rimpels noemen we kraaienpootjes en ze geven je gezicht karakter. Daarnaast bepalen ze vooral bij het lachen de mimiek van het gezicht. Als de rimpels dieper worden geeft dat het gezicht een verouderde uitstralingen en dan is het begrijpelijk dat je de rimpels wilt verzachten. We hebben een klein onderzoek gedaan en de meest populaire behandelingen op een rij gezet.

Hoe ontstaan kraaienpootjes?

Het is logisch dat door het samentrekken van de lachspieren de huid naast de ogen veel te verduren heeft. In dit gebied is de huid bovendien dun en kwetsbaar. Zonlicht en luchtvervuiling zorgen er ook nog eens voor dat de huid in het gezicht verouderd. Alles bij elkaar maakt de huid bij de ogen tot gevarenzone als het om het ontstaan van rimpels gaat. Denk overigens niet dat het helpt om minder te lachen want dat zou zonde zijn. Niets is zo aantrekkelijk als een mooie lach op je gezicht. Er zijn gelukkig andere oplossingen.

Crèmes

Voorkomen is beter dan genezen. Hydrateren van de huid helpt het verouderingsproces absoluut tegen te gaan. De huid goed insmeren om schade van de zon te voorkomen is ook een uitstekende methode om de huidveroudering te vertragen. Het uv licht van de zon maakt de huid droog en oud en rimpels worden dieper. Als we een merk mogen aanbevelen dan is het SkinCeuticals. Met een uitgebalanceerd huidverzorgingsprogramma van die lijn kun je de gezondheid van de huid behouden en verbeteren op verschillende niveau’s. Er zijn overigens meer goede merken. Het gaat er bij dit soort producten om dat er hoge concentraties van de werkzame stoffen inzitten en dat ze diep doordringen in de huid. Deze producten zijn meestal hoger in prijs. Je kunt ook kiezen voor goedkopere producten, het merk maakt dan niet zo veel uit. Als de huid maar vet en vochtig gehouden wordt.

Kraaienpootjes behandelen met spierverslappers

Als de crèmes niet meer voldoende effect opleveren, blijft een behandeling met injectables over. Kraaienpootjes behandelen met spierverslappers geeft een goed maar altijd tijdelijk effect. Als het door een ervaren arts wordt uitgevoerd is de behandeling veilig. De spieren naast de ogen trekken na de injecties minder sterk samen, waardoor de rimpels verzachten. In enkele gevallen kan de arts er ook voor kiezen om de overblijvende rimpels nog iets te vullen met een filler. Ook die behandeling is van tijdelijke aard. Zie je injectables nog niet zitten? Een huidtherapeut kan de huid ook met laser behandelen waardoor de rimpels iets minder zichtbaar worden.

Zoals je ziet zijn kraaienpootjes dus niet meteen het einde van jouw jeugdige uitstraling. Als je jong begint met het voorkomen van huidveroudering dan kun je het lang voor je uitschuiven. Wanneer het dan toch zover is, biedt een cosmetisch arts wellicht uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *