Castle Craig gaat Back to Nature! Verslavingskliniek betrekt natuurbeleving bij behandeling.

PERSBERICHT

We weten het allemaal: een dag in de natuur doet elk mens goed. Wie de ziekte verslaving heeft, moet zich een gezonde levensstijl eigen maken. Maar ook op familieleden trekt die ziekte van een dierbare een zware wissel. Ook voor familieleden is het dus belangrijk om de geest te laten waaien en gezonde keuzes te maken. Vrijdag 23 september a.s. is er de ‘Open Buitendag’, een samenwerking van Castle Craig met het Hof van Hovenkamp.
Speciaal voor familieleden is er een eigen programma binnen verslavingskliniek Castle Craig.

Er zijn workshops voor psycho-educatie over waarom de verslaafde doet wat hij doet en waarom je als familielid – soms misschien wel onbewust – daarop reageert. Informatie wordt gegeven hoe je als familielid goed bij jezelf kunt blijven en de ander op de juiste wijze kan bijstaan in zijn herstel. Indien nodig is er ook een speciaal individueel traject voor familieleden en naasten.

Op de Open Buitendag gaan we met familieleden de natuur in. We hebben een interactief programma waar we in beweging komen, de mouwen opstropen en aan de slag gaan. Waardoor je weer in je kracht komt en je jezelf verbindt met lotgenoten en dat alles in de natuurlijke omgeving van het Utrechts Landschap.

Vaak weten familieleden van een verslaafde heel goed wat de ander nodig heeft. Eigen behoeften en verlangens zijn lange tijd opzij geduwd. ‘Als het met hem goed gaat, gaat het met mij ook goed.’ Is een veel gehoorde uitspraak. Als de verslaafde in behandeling is bij Castle Craig in Nederland of in de klinieken in Schotland en Ierland, dan ontstaat er ruimte voor verandering.
‘Let it begin with me’ is het thema van het familieprogramma van Castle Craig. ‘Laat mij onderdeel zijn van de oplossing’ maakt dat het familiesysteem zich weer hersteld. Een gezonde familie draagt bij aan een goed resultaat van onze behandeling van verslaving.

Indien u belangstelling heeft dan kunt u zich aanmelden via secretariaat@castlecraig.nl

Noot voor de redactie:
Meer informatie: Kristel Scholte, Ambulant behandelaar SGGZ emailadres: k.scholte@castlecraig.nl Tel. Nummer: 0630629512
www.castlecraig.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *