90% van de mensen slaapt slechter dan ze denken

Sleepy Days Co. | Milco Linssen | milco@deslaapcode.nl | 0633655480

Delft 28 maart, 2022

Van koffie lig je niet wakker, wel van je gedachten

Nieuw onderzoek laat de werkelijke oorzaken van slaapverlies zien.

Milco Linssen onderzocht alle bestaande slaapadviezen van ‘drink geen koffie, zet je smartphone uit tot doe ademhalingsoefeningen’ op het effect voor je slaapkwaliteit. Conclusie: je slaapt er niet beter van door. Het zijn veelal hardnekkige ‘oma-verhalen’.

Op basis van onderzoek onder 5500 personen blijkt er maar één hoofdoorzaak te zijn voor ‘s nachts ongewild wakker liggen: nadenken, malen, mijmeren. 90% van alle mensen ligt daardoor elke nacht één of meerdere keren wakker. Daarbij maakt het niet uit of je denkt aan werk, problemen, irritaties of ‘wat te doen met een miljoen’; wakker is wakker.

Milco Linssen doet sinds 2015 onderzoek naar hoe je beter kunt slapen. Hij ontwikkelde een geheel nieuw hoofdkussen waarvan er 10.000 werden verkocht. Op basis van enquêtes bleek er grote behoefte aan betrouwbare informatie over aan slapen. Daarop begon hij in 2019 een nieuw onderzoek naar de zin en onzin van alle slaapadviezen. Deze maand verschijnt de op het onderzoek gebaseerde doorslaap-methode.

Opmerkelijke resultaten:

  1. Maar 14% van de mensen weet wat slaapkwaliteit is. Oftewel goed slapen.
    Slaapkwaliteit is vrijwel geheel afhankelijk van of je doorslaapt, dus zoveel mogelijk aan één stuk. Als je onderbroken slaapt geeft dat een ‘brak’ gevoel en ben je vaak maar een halve dag fit.
  2. 82% van de mensen denkt dat koffie de slaap nadelig beïnvloedt.
    Daar is geen wetenschappelijk bewijs voor. Je wordt ‘s nachts om 03.00 niet wakker van dat kopje espresso, maar omdat je ligt na te denken over je werk bijvoorbeeld.
  3. 77% van de ondervraagden weet niet wat te doen als men ‘s nachts wakker wordt.
    De meeste mensen hopen dat ze snel weer slapen, maar doen er weinig aan. Dat is wat het grootste slaapverlies veroorzaakt.

Op basis van het onderzoek ontwikkelde Milco Linssen in 3,5 jaar een methode waarin je je slaapkwaliteit kunt verbeteren door te leren kiezen voor doorslapen. Concreet: niet met jezelf in gesprek gaan over werk, relaties, vakantie of wat dan ook. Nieuw is bijvoorbeeld het inzicht dat gedachten allemaal een andere ‘gebruiksaanwijzing’ hebben. Bijvoorbeeld: wakker liggen omdat je druk bent op je werk, vergt een andere aanpak dan werkstress. Simpelweg ‘loslaten’ of negeren werkt niet.

Aan de hand van uitleg illustratie wordt de methode in 40 pagina’s uitgelegd. De belangrijkste onderdelen hebben een QR code, waarmee je direct bij bonus content komt.

Te koop bij Sleepy Days Co. voor € 24,95 | www.deslaapcode.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *