Spellenbunker – Nieuw en uniek platform voor bordspellen gelanceerd

Spellenbunker – Nieuw en uniek platform voor bordspellen gelanceerd

Rotterdam, 7 September 2020 – Afgelopen zondag is de website van Spellenbunker live gegaan. Een nieuw en uniek platform boordevol met informatie & nieuws over meer dan 700 bordspellen en kaartspellen. Spellenbunker plaatst regelmatig reviews, previews en toplijstjes over de spellen. Ook word je op de hoogte gehouden van nieuwe releases en nieuwsberichten uit de spellenwereld.

Het doel van Spellenbunker is om iedereen te interesseren in spellen, en de leukste bordspellen te promoten bij een breder publiek. Beginnende gamers die eens wat anders willen dan Monopoly, willen we bekend maken met al die leuke familiespellen die er zijn. En de spelers van die familiespellen willen vaak na verloop van tijd ook wel wat meer uitdaging. Die spelers informeren we dan weer over alle verschillende expertspellen die er zijn. Er zijn zoveel verschillende spellen met verschillende thema’s, spelmechanismen, duur en van eenvoudig tot zeer moeilijk, dat mensen door de bomen het enorme spellenbos niet meer zien. Maar nu is er dus ook een website waar al die spellen overzichtelijk verzameld zijn, en waarop je op allerlei manieren kunt zoeken en filteren, nieuwe spelletjes kunt ontdekken en inspiratie kunt opdoen.

Spellenbunker.nl is de leukste Nederlandstalige website voor bordspellen waarop je uren kunt doorbrengen op zoek naar leuke spellen. Spellen in alle soorten en maten krijgen bij ons een kans, of wij ze nou zelf leuk vinden of niet. Uiteraard zijn we eerlijk in onze reviews maar we geven geen cijfers aan de spellen. We willen juist aan de hand van de reviews en informatie duidelijk maken bij welk type speler het spel past, zonder te oordelen over iemands smaak.

Alle spellen

Alle spellen die in België en Nederland te koop zijn willen we een plekje geven op de site, en we willen daarbij ook zeker de kleine spellenmakers een podium geven. Zo is er heel dicht bij huis, in onze woonplaats, een spel gemaakt: 13 Monsters. De uitgever gaat binnenkort een uitbreiding van dat spel op kickstarter campagne doen. Dat soort initiatieven willen wij graag gaan ondersteunen met ons platform. Maar ook de spellen waar wel interesse voor is, maar die nog niet uitgegeven worden in de Benelux, zullen op de site worden belicht. Zo zijn er al spellen voor review naar ons onder weg vanuit Canada, Singapore, Spanje & Korea.

Steuntje in de rug

De lokale ondernemers, zoals de spellenzaak op de hoek, hebben het vaak zwaar. Hoewel de spellenwereld de laatste jaren enorm aan het groeien is, zijn mensen tijdens de Corona-crisis meer online gaan kopen. Daarom is een van de plannen dan ook om die spellenwinkels veel meer te gaan promoten. Daar zijn we nu plannen voor aan het smeden. Een eerste stap daarin is de shopfinder waarin we alle spellenwinkels uit Nederland en België overzichtelijk op een kaart tonen met daarbij al hun informatie.

#SPELLENBUNKERFESTIVAL

De lancering van de website gaat samen met een grote actie op Instagram en Facebook, onder de hashtag #spellenbunkerfestival, waarin we 8 dagen lang (t/m 13 September) 10 spellenpakketten weggeven met in totaal meer dan 40 spellen! In deze actie werken we samen met 15 verschillende uitgevers, distributeurs en spellenmakers uit de Benelux. Bekende uitgevers zoals 999 Games, White Goblin Games & Asmodee doen mee, maar ook een aantal kleine spellenmakers uit Nederland & België die misschien maar 1 spel uitgeven of een Kickstarter project hebben.

 

Voor de redactie:

 

Zie www.spellenbunker.nl

Link Spellenbunker logo: Download Logo

Meer informatie over Spellenbunker: https://spellenbunker.nl/over-spellenbunker

Voor meer informatie over dit persbericht, Spellenbunker.nl of Mario Kerkhof kunt u een mail sturen naar info@spellenbunker.nl of bellen naar 06 – 34 84 23 35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *