Flipperen is helemaal terug

Nationaal flipperkampioenschap in Rotterdam

Meer dan 200 flipperkasten staan er van 11 t/m 13 november opgesteld in het Dutch Pinball Museum in Rotterdam. Er zijn wedstrijden, seminars maar vooral ook heel veel flipperkasten voor iedereen vrij te bespelen.

De ouderwetse flipperkast maakt een heuse comeback. In de jaren zeventig en tachtig stond er in elk café wel ééntje, maar langzaam verdween de pinball machine uit de horeca. Maar flipperen komt terug: niet alleen in moderne arcadehallen, maar vooral ook thuis.

Wereldwijd zijn er momenteel 10 fabrikanten actief die nieuwe machines met titels als Guns N’ Roses, Toy Story 4, The Mandalorian en Godzilla produceren. Deze zullen in Rotterdam voor iedereen vrij te bespelen zijn.

Tijdens het Dutch Pinball Open zullen meer dan 160 spelers de strijd met elkaar aangaan. Uit heel Europa komen flipperaars om te kijken wie zich de beste flipperaar van Nederland mag noemen.

Tevens zullen er een aantal bijzondere machines te bespelen zijn. Van de Magic Girl (daar zijn er maar 22 in de hele wereld van) tot The Big Lebowski, de eerste flipperkast van de Nederlandse fabrikant Dutch Pinball uit Roermond.

Het Dutch Pinball Open wordt georganiseerd door de Nederlandse Flipper Vereniging, die met 1500 leden de grootste flippervereniging ter wereld is.

Voor meer informatie en toegangsprijzen: www.nfvpinball.nl/dpo2022

_____________________________

Noot voor de pers, niet voor publicatie:

Voor meer informatie (en high res fotomateriaal) kunt u zich wenden tot Jim Jansen, persvoorlichter van de NFV en auteur van het jubileumboek ‘No Balls No Glory, 20 jaar Pinball in de polder’. 06-120 966 94 of Jansen.jim@gmail.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *