Steeds meer aanvragen voor autoverzekeringen worden afgewezen door verzekeraars. Consumenten en bedrijven raken in de knel.

Steeds meer aanvragen voor autoverzekeringen worden afgewezen door verzekeraars. Consumenten en bedrijven raken in de knel.

Uit onderzoek van Goedkopeautoverzekering.nl blijkt dat de Nederlandse autoverzekeraars steeds meer aanvragen van autoverzekeringen afwijzen. Sommige verzekeraars wijzen meer dan 35% van de ingediende aanvragen af.

Waarom worden er zoveel aanvragen afgewezen?

Veel verzekeraars proberen steeds vaker mensen op prijs binnen te halen. Om een goede prijs te kunnen aanbieden zijn ze vaak streng bij het beoordelen van een aanvraag van een autoverzekering. Jongeren met een sportieve auto, koeriersbedrijven, taxibedrijven, veel verzekeraars zitten er niet op te wachten en bieden dan ook geen verzekering aan voor deze situaties.

Het strenge acceptatiebeleid is een slechte ontwikkeling voor vooral de consumenten, ze komen zo in de problemen en weten vaak niet hoe ze dit moeten oplossen en waar ze terecht kunnen. Vroeger was er vaak het verzekeringskantoor of de bank in de buurt waarbij je binnen kon lopen voor advies. Vandaag de dag gaat veel via het internet en sluiten veel consumenten een verzekering zonder gebruik te maken van een verzekeringsadviseur.

Mag een autoverzekeraar een aanvraag afwijzen?

Jazeker, anders dan bij bijvoorbeeld een zorgverzekering heeft een autoverzekeraar geen acceptatieplicht. Indien iemand niet aan de gestelde eisen van de verzekeraar voldoet dan mogen ze de aanvraag afwijzen.

Onze tip aan de consument is dan ook bij je verzekeringsadviseur of bij je verzekeraar naar de autoverzekering te informeren voordat de auto aangekocht is.

Er worden steeds meer verzekeringen beëindigd vanwege het niet (of niet op tijd) betalen van de premie voor de autoverzekering. Veel van de herinneringen worden per mail gezonden en verzekeraars bellen baak geen klanten op over een betalingsachterstand.
Dan kan je toch naar een andere verzekeraar? Zo makkelijk gaat dat vaak helaas niet. Bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering wordt vaak gevraagd of je de laatste 5 jaar geweigerd bent door een verzekeraar, of dat er een polis van je in de laatste 5 jaar beëindigd is door de verzekeraar. Grote kans dat een nieuwe verzekeraar de verzekering dan ook niet zomaar accepteert.

Is er een verzekeraar die iedereen accepteert?

Jazeker, er is een verzekeraar die iedereen een autoverzekering aanbiedt. Wat er ook in het verleden gebeurd is waardoor je elders geen verzekering kunt krijgen, deze verzekeraar zal je een verzekering aanbieden. Iedereen die een auto heeft moet deze immers kunnen verzekeren. Je kunt de verzekering echter niet rechtstreeks afsluiten maar je dient dat via een assurantietussenpersoon te doen. De naam van de verzekeraar is De Vereende. Het nadeel van deze verzekeraar is dat ze hoge premies hanteren, ook zullen ze om een waarborgsom vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *