Nederlands FinTech bedrijf zorgt voor een snelle en veilige distributie van financiële steun aan burgers van Curaçao

Curaçao is zwaar getroffen door de uitbraak van het coronavirus. De Curaçaose overheid heeft noodhulp verleend en geld beschikbaar gesteld voor de aanschaf van essentiële goederen zoals eten en drinken. Met een speciale kaart, waarop een tegoed kan worden gezet, kunnen hulpbehoevenden deze artikelen in de supermarkten betalen. Het beheer van het tegoed en de afwikkeling van de fondsen wordt mogelijk gemaakt door het Nederlandse bedrijf KUARIO International BV. KUARIO levert het digitale voucher platform waarmee deze tegoeden snel en veilig kunnen worden beheerd.

De Curaçaose overheid heeft een ‘digitale voucher’ gecreëerd voor een groep mensen die al inkomenssteun ontvangen. Gezinnen ontvangen een extra financiële bijdrage voor 3 maanden, die kan worden besteed bij aangewezen lokale supermarkten. Dit zorgt voor een lokale besteding en rechtmatige toekenning van de extra steun aan ongeveer 7.000 gezinnen op het eiland.

De digitale voucher, die in de vorm van een betaalkaart wordt verspreid, is gepersonaliseerd en bevat een QR-code, die gebruikt kan worden om in de supermarkt te betalen. Deelnemers moeten zich eerst aan de kassa identificeren met een identiteitskaart of paspoort. Winkeliers accepteren de betaling door de QR-code te scannen met de speciaal ontwikkelde KUARIO SLIM PDQ app. Deze app werkt in combinatie met het KUARIO Digital Voucher Platform en is beschikbaar voor Android smartphones & tablets.

Het KUARIO platform zorgt voor de volledige afhandeling van de transacties, waardoor de deelnemende winkeliers en de Curaçaose overheid ontlast worden van eventuele extra werkzaamheden.

De oplossing wordt mogelijk gemaakt met lokale Curaçaose distributeurs en is volledig contactloos, wat een ander zeer belangrijk voordeel is, vooral in deze tijden van Covid-19.

Voor meer informatie, bezoek KUARIO.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *