ALTERNATE/WAVE-groep overschrijdt voor het eerst de grens van één miljard.

Tholen, 8 september 2021

ALTERNATE/WAVE-groep overschrijdt voor het eerst de grens van één miljard.

 

De bedrijvengroep ALTERNATE/WAVE heeft haar boekjaar afgesloten op 30.06.2021 en kan ondanks een turbulente periode terugblikken op een zeer succesvol jaar. Zowel de winst als de omzet zijn aanzienlijk gestegen. De omzet overschreed voor het eerst in 31 jaar de miljardgrens.

Binnen de groep van ondernemingen heeft ALTERNATE in het bijzonder goed kunnen inspelen op de lockdowns ten gevolge van de coronapandemie. De enigszins tragere levering door de leveranciers van de commerciële sector (als gevolg van stopgezette of uitgestelde investeringen), werd ruimschoots gecompenseerd.

De basis voor dit succes werd enkele jaren geleden gelegd met de uitbreiding van het productassortiment met speelgoed-, tuin-, gereedschap-, outdoor-, barbecue- en huishoudartikelen. Naast de klassieke IT-producten is er sinds het begin van de pandemie veel vraag naar deze productgroepen. Een andere sleutel tot succes waren de nauwe en vertrouwensvolle partnerschappen met fabrikanten die in de loop van vele jaren zijn gegroeid. Door een goede intensieve planning en het maken van afspraken was het mogelijk om een moeilijke periode door te komen waarin producten zeer schaars waren.

Al bij het begin van de pandemie, en dus veel vroeger dan door de regering was voorgeschreven, werden binnen het bedrijf tal van hygiënemaatregelen ingevoerd om de eigen werknemers te beschermen en besmettingen met COVID-19 te voorkomen. Ondanks de soms moeilijke werkomstandigheden was het personeel, zoals altijd, meer dan betrouwbaar. De maatregelen werden zonder problemen en met veel zorg toegepast, wat uiteindelijk leidde tot zeer weinig besmettingen binnen het bedrijf. Als gevolg daarvan waren op geen enkel moment onderbrekingen of verstoringen binnen de onderneming.

Voor het komende jubileumjaar, dat nog steeds gekenmerkt zal worden door onder andere de pandemie, de vele knelpunten bij de beschikbaarheid en het mogelijke veranderd koopgedrag van klanten, ziet CEO van de groep Carsten Kellmann de onderneming zeer goed gepositioneerd. Hij blijft rekenen op de zeer goede ondersteuning van de fabrikanten en de grote inzet van zijn eigen personeel.

Einde persbericht

Over ALTERNATE

Zeg je Alternate dan zeg je computers en hardware. En dat is niet voor niets. Vanaf de oprichting van het bedrijf in 1992 in het Duitse Linden zit IT-hardware in ons DNA.

 

Alternate is sinds 1998 ook gevestigd in Nederland als zelfstandige aftakking van de Duitse moederorganisatie en telt momenteel 160 medewerkers.

 

De afgelopen jaren is Alternate als online winkel uitgegroeid tot een begrip onder IT-liefhebbers én marktleider op het gebied van computerelektronica. Met onze webshop, eigen Alternate PC-lijn én assemblagedienst voor maatwerkoplossingen bieden we een totaalpakket voor zowel particulieren als bedrijven.

 

Inmiddels is het assortiment verder uitgebreid én groeiende met producten als huishoudelektronica, gereedschappen, tuinartikelen en speelgoed. Om in de toekomst nog verder te groeien en ontwikkelen is in 2016 een nieuw distributiecentrum en hoofdkantoor gebouwd in Tholen.

Tegenwoordig wordt er vanuit Duitsland, Nederland en België aan alle landen van Europa geleverd. Alternate is daarmee een van de meest succesvolle e-commerce ondernemingen in zijn branche.

 

Feiten over Alternate

Opgericht in 1992 in Duitsland

Ruim 1.200 medewerkers

Vestigingen in Duitsland, Nederland en België

Webshops voor Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk, Spanje, Polen, Frankrijk, Denemarken, Italië, Zwitserland en Groot-Brittannië

Verzending van circa 15.000 pakketten per dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *