De Nederlands- Argentijnse acteur Gustavo Ruben Valenzuela speelt een confronterende rol in de BNNVARA 4-delige tv-serie BuZa op NPO1

De nieuwe dramaserie BuZa, met Kees Prins in de hoofdrol, is vanaf 19 november om 19.30uur te zien op televisie. De vierdelige BNNVARA-serie wordt uitgezonden op NPO 1.

BuZa vertelt over een minister van Buitenlandse Zaken (Prins) die wordt benoemd als zijn voorganger onverwachts overlijdt. Maar wanneer er allerlei politieke lijken uit de kast vallen en de ene crisis na de andere zich aandient, heeft hij grote moeite het vertrouwen van zijn staf te winnen.

BuZa is de nieuwe serie van Frank Ketelaar, die ook achter grote hitseries als Overspel en KLEM zit. Behalve Kees Prins (Overspel) spelen ook Jacob Derwig (KLEM), Sanne Samina Hanssen (Undercover), Werner Kolf (Commando’s), Sytske van der Ster (Heer & Meester) en Gustavo Ruben Valenzuela (KLEM en Heer & Meester) een rol.

De Nederlands-Argentijnse acteur Gustavo Ruben Valenzuela speelt een kleine rol als Zuid-Amerikaanse dictator in de serie.

Dit is nogal een confronterende rol voor mij, aangezien ik ben geboren in Argentinië, helaas, een van de Zuid-Amerikaanse landen met jaren en jaren van militaire junta’s en dictators. Toen ik opgroeide als kind, realiseerde ik me niet veel van wat er gaande was, maar als jonge man wist ik natuurlijk dat er iets groots aan de hand was in het land en ik leefde vele jaren in angst. Met angst voor de politie en de militairen.

Voor de auditie van deze rol heb ik mijn onderzoek gedaan aan de hand van oude originele tapes van toespraken van de Cubaanse president Fidel Castro en de Argentijnse generaal Juan Domingo Peron.

Ik had veel inspiratie op mijn hersenen gebrand, van jaren van realiteit van televisie kijken, maar acteren is als een kinderspel en ik heb er net een gespeeld! Ik moet echter zeggen dat ik de kracht en de aandacht voelde tijdens mijn toespraken voor de menigte en ik vond het bijna leuk om de generaal te spelen. Ik denk dat de meest uitdagende rollen die zijn die zo ver verwijderd zijn van wie ik ben en deze was er zeker een van.

De BNNVARA 4-delige tv-serie BuZa wordt op 19 november uitgezonden op NPO1 om 19.30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *