De Argentijns-Nederlandse acteur Gustavo Ruben Valenzuela is dit jaar te zien in drie tv-series/filmproducties op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Het Nederlands Film Festival vindt dit jaar plaats in Utrecht tussen 24 september en 2 oktober.

Het Nederlands Film Festival (NFF) maakt de selectie Dramaseries/Singleplays, Korte Films en Korte Documentaires bekend die opgenomen zijn in de Gouden Kalf Competitie 2021.

BuZa een miniserie van 4 afleveringen geregisseerd door regisseur Frank Ketelaar, een productie van BNNVARA, is geselecteerd in de categorie ‘Beste televisiedrama’ Gustavo Ruben Valenzuela speelt een Zuid-Amerikaanse dictator in de tv-serie.

‘Ik liet mijn baard groeien en hield hem ongeveer een maand voor de rol. Ik deed een auditie op basis van onderzoek naar oude tapes van toespraken van de Argentijnse generaal Juan Domingo Peron, de man van Evita en de Cubaan Fidel Castro’, aldus Gustavo Ruben Valenzuela eigen woorden.

 

Een andere serie die in dezelfde categorie is geselecteerd, is ‘Mocro Maffia 3’ geregisseerd door regisseurs Bobby Boermans en Victor D.Ponten, uit Fiction Valley en gemaakt voor Videoland, waar Gustavo Ruben Valenzuela een van de bodyguards van Tia Alvarez speelt.

In de categorie ‘Speelfilm’ maakt Gustavo Ruben Valenzuela een korte verschijning als detective in de Septemberfilm NL ‘De Veroordeling’ geregisseerd door regisseur Sander Burger.

De uitreiking van Nederlands bekendste filmprijzen vindt plaats tijdens het Grolsch Gouden Kalveren Gala op vrijdag 1 oktober. De 41e editie van het Nederlands Film Festival is online, in Utrecht en overal in het land op locatie bij te wonen van vrijdag 24 september t/m zaterdag 2 oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *