VIS ETEN HEEFT EEN POSITIEF EFFECT OP DE DARMFLORA

In Nederland wordt er gemiddeld per persoon 16 gram vis, schelp- en schaaldieren per dag gegeten. Per jaar komt dit neer op nog geen 6 kg. Ter vergelijkering: in Noorwegen wordt er gemiddeld per persoon per jaar zo’n 50 kg vis gegeten, in Portugal 57 kilo vis en in IJsland kunnen ze er helemaal wat van, daar wordt gemiddeld per persoon meer dan 90 kg vis gegeten op jaarbasis.

Dit kan en moet anders, volgens Visindebox.nl. De nieuwe vis start-up Visindebox.nl is in mei 2021 gelanceerd met als doel om Nederlanders makkelijker maar ook vooral vaker vis te laten eten. Het uitgebreide assortiment bevat kwalitatieve visproducten en schaaldieren die ook worden geleverd aan sterrenrestaurants en exclusieve viswinkels.

Buiten dat vis divers en lekker is, heeft het ook verschillende gezondheidsvoordelen. Zo is recent nog aangetoond in het onderzoek “Voedingspatroon zorgt via darmbacteriën voor meer of minder ontstekingsactiviteit” dat vis een positief effect heeft op de darmflora en er hierdoor minder ontstekingsactiviteit in het lichaam ontstaat. Het onderzoek is uitgevoerd door Rinse Weersma, Laura Bolte en Arnau Vich Vila van de afdelingen Maag Darm en Leverziekten en Genetica van het UMC Groningen.

Volgens het voedingcentrum verkleinen visvetzuren de kans op hart- en vaatziekten en heeft vis een gunstig effect hebben op de bloeddruk. Uit gegevens van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu “Wat eet Nederland”blijkt dat van alle vis die in Nederland wordt geconsumeerd 42% vette vis is zoals zalm, haring en makreel, in deze vis zitten de meeste omega 3 vetzuren in. Credo blijft dus: eet gewoon vaker vis.

Nu het barbecue seizoen weer voor de deur staat, probeert Vis in de Box de consument over te halen om vaker voor vis te kiezen in plaats van vlees op de barbecue. Met BBQ in de Box zijn er speciale visproducten geselecteerd die uitermate lekker zijn om op de barbecue te bereiden.

Peter van Kampen, partner Vis in de Box: “Vis op de barbecue bereiden is erg eenvoudig en mensen onderschatten vaak hoe simpel het eigenlijk is om een visje klaar te maken op de barbecue. Vis in de Box maakt het mogelijk voor consumenten om heel eenvoudig een eigen visbox te vullen met zes producten en binnen een dag gekoeld thuis te laten bezorgen.”

De in Alkmaar gevestigde ‘vis startup’ is voor de levering van haar pakketten een exclusieve samenwerking aangegaan met Dilvis uit Akersloot. Een familiebedrijf dat sinds 1884 bestaat en momenteel in handen van de 5e generatie.

Koen Dil, directeur Dilvis: “We merken dat de consument steeds vaker online wil bestellen. Ook op het gebied van vis. We hebben zelf al meer dan een decennia ervaring met de verkoop van vis online. Het is mooi om als doel te hebben om mensen te helpen vaker een gezonde keuze te maken met betrekking tot voeding. Het concept van Vis in de Box sprak ons erg aan en het past uitermate goed bij waar we zelf voor staan.  We zijn enorm blij dat we deze samenwerking aan zijn gegaan.”

De verse vis van Vis in de Box wordt op ambachtelijke wijze gefileerd, geportioneerd en vacuüm verpakt zodat deze klaar is om thuis te bereiden, te koelen of in te vriezen.

Video Vis in de Box
https://www.youtube.com/watch?v=21vHka2VgsI

Bron: Voedingspatroon zorgt via darmbacteriën voor meer of minder ontstekingsactiviteit.

https://www.umcg.nl/w/voedingspatroon-zorgt-via-darmbacteri-c3-abn-voor-meer-of-minder-ontstekingsactiviteit

 Bron: Wat eet Nederland.

https://wateetnederland.nl/resultaten/voedingsmiddelen/consumptie/vis#:~:text=Nederlanders%20eten%20gemiddeld%2016%20gram,vis%20bestaat%20uit%20vette%20vis

Bron: Voedingscentrum.

https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/waarom-is-het-goed-om-vis-te-eten-.aspx

Vis in de Box B.V.
Website: www.visindebox.nl Email: info@visindebox.n

l

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *