Vier de zomer met EcoStoof – een makkelijke en duurzame manier van koken

De zomer is in aantocht en dan willen we niets liever dan genieten van het goede leven. Niet te lang in de keuken staan, maar toch lekker en gezond eten. De EcoStoof biedt hulp en wordt deze zomer jouw ideale reismaatje. Iris van de Graaf en Caro Niestijl blazen isolatiekoken nieuw leven in met hun EcoStoof. Het is een moderne variant van de traditionele hooikist, een kookmethode die al eeuwenlang wordt gebruikt. Een uitkomst voor iedereen die niet te lang in de keuken wil staan.

De werking van de EcoStoof is gebaseerd op het garen bij lage temperaturen. Breng het gerecht aan de kook in een pan en stop deze in de EcoStoof. In de isolerende stoof blijft het eten zo heet dat het vanzelf gaart en alle smaken behoudt, zonder energie en aanbranden. Hierdoor wordt koken makkelijk en kun jij met de beentjes omhoog voor de tent, terwijl je eten vanzelf gaart.

Lekker en efficiënt koken op reis
De EcoStoof gaat mee op reis om jouw vakantie nóg relaxter te maken. Breng kort de ingrediënten aan de kook en zet de pan in de EcoStoof. Die doet vervolgens het werk terwijl jij ontspant in het zwembad of aan het strand. Wanneer het tijd is om terug te gaan, wacht er een heerlijke maaltijd op je. De perfecte manier om te genieten van een welverdiende vakantie. Ook kun je de EcoStoof gemakkelijk meenemen als je eropuit gaat. Tijdens een fietstocht, op de boot of een picknick. Want terwijl jij reist, gaart je eten en kun je ter plekke genieten van een feestmaal. Of gebruik de EcoStoof om voedsel warm te houden, zodat laatkomers zo kunnen aanschuiven voor een lekkere maaltijd.

Zomerse maaltijd
In de EcoStoof kun je vlees, vis, groente, aardappelen, vruchten, rijst, couscous, peulvruchten, soep en zelfs yoghurt bereiden. Doordat de temperatuur tussen de 100 en 70°C blijft, garen de ingrediënten geleidelijk. Daardoor gaan er geen geur- en smaakstoffen verloren en blijven sappen, smaken en voedingsstoffen behouden. De meeste gerechten zijn al in een half uur tot drie kwartier klaar. Of het nu gaat om groentelasagne, wortel- en kipstoofpot of parelcouscous met spinazie: met de EcoStoof beleef je deze zomer culinaire hoogtepunten. Ben jij geen keukenprinses en kan je wel wat inspiratie gebruiken? Shop dan een cadeaupakket waarbij je naast de EcoStoof ook een pannenlap en kookboek ontvangt. Hierin delen Iris en Caro heerlijke recepten, zodat je direct aan de slag kunt.

Groots genieten
EcoStoof heeft goed nieuws voor grote eters, want met de komst van de EcoStoof XL is er ruimte genoeg voor een extra grote pan met een inhoud tot 10 liter. Ideaal om in te zetten als je een feestje op de planning hebt staan of kookt voor een groot gezin. Zet de pan een paar uur van tevoren in de stoof en haal deze eruit wanneer iedereen klaar is om aan te schuiven. Nodig vrienden en familie uit en geniet samen van gerechten, bereid met gemak en duurzaamheid. Niets staat jullie volgende etentje in de weg.

Over EcoStoof
Een klimaatvriendelijke manier creëren voor het bereiden van eten, dat was de missie van Caro Niestijl en Iris van de Graaf. Caro had als architect in energiezuinig bouwen een fascinatie voor isolatiematerialen. Dit inspireerde haar om een draagbare en nog beter werkende en aantrekkelijker versie van de oude hooikist te maken. Iris, met haar ingenieursachtergrond in ecodesign en haar campagnewerk voor biologische voeding, ontwikkelde receptuur voor de EcoStoof. De vulling van de EcoStoof bestaat uit gerecycled textiel en de voering is van gerecyclede vilt. De overige materialen, linnen en kurk, zijn biobased met een lage CO2 voetafdruk. Meer informatie over de werking van de EcoStoof, lekkere gerechten en accessoires vind je op www.ecostoof.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *