SuperMeat Gaat nauwer samenwerken met de PHW Group

Het Israëlische kweekvleesbedrijf SuperMeat gaat een nauwere samenwerking aan met het Duitse pluimveeverwerkersconglomeraat PHW Group zo blijkt uit een persbericht op de website van laatstgenoemde. Het doel van het partnerschap is om samen kweekvlees op de Europese markt te brengen.

SuperMeat opende eind 2020 als eerste ter wereld een restaurant met kweekvlees genaamd “The Chicken”. Samen met de PHW Group willen de Israëliers onder andere kip-, eend- en kalkoenproducten van kweekvlees gaan distribueren.

Eerder in 2018 is SuperMeat al een strategische alliantie aangegaan met een van de grootste pluimveeverwerkers van Europa. De alliantie beoogde toen een uitwisseling van kennis op het gebied van R&D en op een toekomstige distributie van producten. Daarnaast was de PHW Group eveneens bereid om te investeren in SuperMeat.

SuperMeat is niet het enige veelbelovende kweekvleesbedrijf uit Israël dat op het punt staat om de markt te betreden met producten van kweekvlees. Onder andere Aleph FarmsMeaTech, en ook Future Meat Technologies zijn al heel ver in de ontwikkeling van kweekvlees.

Aleph Farms en MeaTech zijn hard bezig om complete steaks van kweekvlees op je bord te kunnen serveren, terwijl Future Meat Technologies zowel kip- als rundvleesproducten naar restaurants met kweekvlees willen brengen.

Wanneer de toetreding tot markt van deze kweekvleesbedrijven precies zal zijn, is niet helemaal bekend. Toch is de verwachting dat het buiten Europa misschien al dit jaar, maar vrijwel zeker volgend jaar gaat gebeuren.

Meer weten over kweekvlees? Bezoek www.kweekvleesinfo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *