Ruim 40 mille gedoneerd voor Voedselbank Midden Limburg

Roermond – De marathon tv-uitzending voor Voedselbank Midden Limburg afgelopen weekend heeft 42.245 euro opgeleverd. Het geld wordt gebruikt voor de noodzakelijke inkoop van versproducten als brood, melk en fruit. De uitzending was een initiatief van Roermond Nieuws, ML5 en Hotel Christoffel in samenwerking met Voedselbank Midden Limburg.

In de tv-uitzending vanuit Brasserie Het Pakhuis kwamen zo’n dertig mensen vertellen over hun inzet voor de voedselbank. Onder hen de Alexander de Graaf Woutering, deken van Roermond, Marianne Smitsmans, wethouder in Roermond, Annemarie Vriesen van Stichting 1433, Carla Peters, wethouder in Maasgouw, en Huub van Helden, wethouder in Leudal. Ook was er was er onder meer een optreden van Ton Custers.

Het bedrag van 42.245 euro was de stand op zondag om 12.00 uur. Er kan nog worden gedoneerd tot de Kerst, dus hopelijk wordt het streefbedrag van 50.000 alsnog gehaald, aldus de organisatie. Met 50.000 euro zijn de deelnemers aan de Voedselbank Midden Limburg tot 7 april verzekerd van versproducten. Houdbare producten waren twee weken ervoor al ingezameld via acties bij diverse Roermondse supermarkten. Winkelbezoekers konden producten kopen en doneren voor de deelnemers aan de voedselbank. Op die manier zijn 1.500 kratten met elk 25 producten ingezameld. (foto Freepik.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *