Nobudget publiceert lijst van snackbars met de beste reviews in 2022

PR-bureau Nobudget publiceert vandaag een lijst met snackbars die de beste beoordelingen krijgen via Google reviews. Per provincie zijn de twaalf best beoordeelde snackbars vastgesteld en samen vormen zij de lijst met beste snackbars van Nederland 2022, volgens de beoordelingen. Als liefhebbers van de snackbar willen we hiermee iedereen aanmoedigen om zijn of haar lokale snackbar wat vaker te bezoeken, nu ze het moeilijk hebben door de hoge energieprijzen.

 

Prijs van een patatje in 2022

Naast het samenstellen van de lijst deed Nobudget onderzoek naar de prijzen die worden gerekend voor een frietje (klein formaat), een frikandel en een kroket, zonder toppings. In iedere provincie werden prijzen van vier snackbars opgevraagd. Op basis van het gemiddelde van deze 48 snackbars bleek dat gemiddeld 2,44 euro wordt gerekend voor een portie friet, 2,12 voor een frikandel en 2,19 voor een vleeskroket. Het lijkt er op dat de snackbars de prijzen niet of nauwelijks hebben verhoogd als gevolg van de dure energie.

Foto: Pexels, Daniel Reche

 

 

Fabel Friet uit Amsterdam op nummer één

Met 4,9 als cijfer en 717 beoordelingen staat Fabel Friet uit Amsterdam op de eerste plaats. In de beroemde ‘9 straatjes’ vind je Fabel Friet, waar friet bakken serieus wordt genomen. Op de website valt te lezen dat de friet wordt gebakken in de schil en uitsluitend plantaardige olie wordt gebruikt. De klant kan er ook terecht voor een frikandel of een kroket. De vele Engelstalige recensies laten zien dat toeristen de weg naar Fabel Friet weten te vinden.

 

Top 10 best beoordeelde snackbars

Nr.

Naam

Plaats

Cijfer

Reviews

1

Fabel Friet

Amsterdam

4,9

717

2

Frietkamer

Haarlem

4,9

501

3

Frites & Frites 

Amsterdam

4,9

187

4

Frietje&visje

Utrecht

4,9

139

5

Vlaams Friethuis de Meeuw

Katwijk aan Zee

4,9

103

6

Restaria Nieuwveld

Poortugaal

4,9

92

7

Van der Steen Snacks

Bleiswijk

4,9

87

8

Frietsalon de Koe

Purmerend

4,9

80

9

Wendy’s fish & chips

Goes

4,8

2800

10

“Op de Boom” Café Cafetaria

Koningsbosch 

4,8

694

 

Winnaars per provincie

We beginnen in Limburg, waar Cafetaria Op de Boom in Spaanshuisken bovenaan is geëindigd met een 4,8 en 694 reviews. Het bedrijf dateert uit 1927 en naar eigen zeggen is een bezoek een belevenis op zich. In Noord-Brabant staat Café-Cafetaria Van Berkel uit Vught op de eerste plaats met een 4,7 en 330 beoordelingen. ‘De beste snackbar van de wijde, wijde omtrek’, zo lezen we in de reviews. Het Doetinchemse Eeterij de Dennen is volgens de reviews de beste van Gelderland met een 4,8 en 321 beoordelingen. Vlaams Friethuis de Meeuw in Katwijk aan Zee krijgt de beste beoordeling in Zuid-Holland met een 4,9 en 103 reviews. In Zeeland staat Wendy’s Fish&Chips uit Goes bovenaan met een 4,8 en maar liefst 2800 beoordelingen. Wendy’s is bekend van de juridische strijd met de gelijknamige Amerikaanse fastfoodketen. In de provincie Utrecht wordt de lijst aangevoerd door Friet&Visje uit de stad Utrecht met een 4,9 en 139 reviews. Cafetaria Gebroeders Meun uit Urk kreeg de handen op elkaar in de provincie Flevoland met een 4,8 als cijfer en 156 beoordelingen. In Overijssel krijgt Cafetaria Alberto uit Zwolle een 4,8 van bezoekers, op basis van 135 reviews en staat daarmee op één in de provincie. In Drenthe vinden we de enige snackmobiel met de hoogste notering. Snackmobiel Marsdijk in Assen wist 112 klanten te bewegen om een 4,8 te geven. Het Goninger Friethuys kreeg een 4,8 van 67 reviewers en voert daarmee de lijst aan in de provincie Groningen. In Friesland is Snackbar Bonnie in Heerenveen de best gewaardeerde snackbar met een 4,8 als cijfer, gegeven door 147 reviewers.

 

Best beoordeeld per provincie

provincie

naam

plaats

Limburg

“Op de Boom” Café Cafetaria

Koningsbosch

Noord-Brabant

Café-Cafetaria Van Berkel

Vught

Zeeland

Wendy’s fish & chips

Goes

Zuid-Holland

Vlaams Friethuis de Meeuw

Katwijk aan Zee

Noord-Holland

Fabel Friet

Amsterdam

Utrecht

Friet&Visje

Utrecht

Gelderland

Eeterij de Dennen

Doetinchem

Flevoland

Cafetaria Gebroeders Meun

Urk

Overijssel

Cafetaria Alberto Zwolle

Zwolle

Drenthe

Snackmobiel Marsdijk

Assen

Groningen

Groninger Friethuys

Groningen

Friesland

Snackbar Bonnie

Heerenveen

 

Methodiek

Van iedere provincie zijn de twaalf snackbars met de hoogste score op Google reviews vastgesteld. De lijsten zijn samengevoegd tot een landelijke lijst en gesorteerd op hoogste score. Bij gelijke score bepaalt het aantal reviews de rangorde. De data zijn verzameld tussen 3 en 7 oktober 2022. Reviews van Google zijn niet geverifieerd dus een minimum van 50 is nodig om er zeker van te zijn dat het merendeel reviews van klanten betreft en niet die van de buurman. De lijst is bedoeld voor snackbars en cafetaria die als hoofdactiviteit friet en snacks aanbieden over de toonbank. Eetcafés, restaurants, brasserieën en kebabzaken zijn daarbij uitgesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *