Memphis Meats kondigt nieuwe naam èn snelle marktintroductie aan

 

 

Kweekvleesbedrijf Memphis Meats gaat verder onder de naam UPSIDE Foods. Dit bracht oprichter en CEO van het kweekvleesbedrijf Uma Valeti onlangs naar buiten. Maar tegelijk kwam Valeti met een nog veel grotere scoop: Het bedrijf wil namelijk al eind dit jaar kweekvlees op de markt brengen!

Het bedrijf kiest met UPSIDE Foods voor een naam die beter past bij het uitdragen van de visie van het bedrijf. Een naam die het optimisme en het enorme potentieel behelst om het huidige voedselsysteem positief te veranderen met kweekvlees van UPSIDE Foods. Een naam ook die een nieuwe periode moet inluiden voor het bedrijf dat zich sterk heeft ontwikkeld. Wat begon als een kleine startup, is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 100 werknemers. Een serieus bedrijf dat zich gesteund weet door vele invloedrijke investeerders.

En dit is natuurlijk leuk en sympathiek nieuws over de rebranding van de organisatie. Maar eigenlijk nog veel belangrijker nieuws: UPSIDE Foods wil al aan het einde van dit jaar met de eerste UPSIDE Foods Chicken producten de markt op!

Dit vertelde Uma Valeti nog even tussen neus en lippen door in hetzelfde interview ter lancering van de nieuwe naam van het bedrijf. Moet wel gezegd, hij houdt hierbij wel een flinke slag om de arm. De lancering hangt nog wel af van de benodigde wettelijke goedkeuring om het kweekvlees aan de consument te mogen verkopen. Op dit moment mag kweekvlees namelijk nog niet verkocht worden in de VS of in Europa.

Maar ach, laten we vooral de ‘upside’ van het nieuws benadrukken. Ook UPSIDE Foods, het voormalige Memphis Meats is dus bijna klaar voor de grote lancering van hun kweekvleesproducten!

Meer weten over kweekvlees? Bezoek dan www.kweekvleesinfo.nl

[photo credits: UPSIDE Foods]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *