Marathon liveuitzending rond acties voor Voedselbank Midden Limburg

Roermond – Voedselbank Midden Limburg is broodnodig, maar kan het niet alleen. Daarom houden drie lokale nieuwsmedia in Roermond en omgeving dit weekend een gezamenlijke tv-uitzending: ‘Help de klanten van de voedselbank de winter door’. Het doel: geld inzamelen voor de noodzakelijke inkoop van versproducten als brood, melk en fruit.

De bijzondere marathonuitzending vanuit Brasserie Het Pakhuis in Roermond is live te volgen via de kanalen van Roermond Nieuws, ML5 en Hotel Christoffel. De uitzending start zaterdag 17 december om twaalf uur ‘s middags. Tot acht uur ’s avonds is er een liveprogramma. De liveuitzending wordt zondagmorgen om acht uur vervolgd en eindigt die dag om twaalf uur ‘s middags.

Vertel je verhaal

In de uitzending wordt aandacht besteedt aan initiatieven van particulieren en organisaties voor Voedselbank Midden Limburg. Hiervoor worden nog mensen gezocht. Aanmelden om in de uitzending te komen praten over een geldinzamelingsactie voor Voedselbank Midden Limburg kan via roermond@nieuws.nl en 06-46-88-98-22.

Versproducten

Van het ingezamelde geld worden versproducten gekocht. Dat is heel belangrijk, want supermarkten, groothandels en bakkerijen hebben steeds minder voorraden. Hierdoor blijft er niet meer genoeg over voor de voedselbank om uit te delen. Versproducten moeten daarom noodgedwongen worden ingekocht.

Streefbedrag

In totaal bedient Voedselbank Midden Limburg wekelijks 427 huishoudens, ongeveer 1.500 mensen. Het inkopen van versproducten voor deze mensen kost 5.000 euro per week. Het streefbedrag van de tv-actie is 50.000 euro. Met dat geld zijn de deelnemers aan de Voedselbank Midden Limburg tot 7 april verzekerd van versproducten.

Alleen via de doneerknop

Kijkers naar de marathonuitzending kunnen uitsluitend doneren via de doneerknop op de site van Voedselbank Midden Limburg (https://bit.ly/3PqlFzB). Het is niet de bedoeling om etenswaren te geven, zoals bijvoorbeeld afgelopen weekend mogelijk was in diverse supermarkten.

Voedselbank blij met actie

Voorzitter Ger Boereboom van Voedselbank Midden Limburg is blij met de tv-actie dit weekend: “Doe mee en geef wat u kunt missen via de doneerknop op onze website. Zo helpt u de mensen in Roermond en omgeving die het niet breed hebben met versproducten de winter door!” (foto Freepik.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *