Leer Haarlem kennen door lokale lekkernijen en de mooiste voedselverhalen

Leer Haarlem kennen door lokale lekkernijen en de mooiste voedselverhalen

Feed the Nomads dompelt je onder in de lokale eetcultuur

HAARLEM, 8 september 2020 – Feed the Nomads, een lokale food tour operator, biedt kleinschalige food tours aan in Haarlem voor iedereen die geïnteresseerd is in lekker én duurzaam eten van lokale voedselproducenten.

De lokale gidsen van Feed the Nomads nemen je mee op food tour naar prachtige lokale en regionale voedselproducenten in het schilderachtige Haarlem. Ontdek de verborgen culinaire parels in dé gastronomische hoofdstad van Nederland: Haarlem. Een must-visit voor foodies die houden van lokaal, puur, lekker eten en drinken.

Tijdens de culinaire tour bezoek je, al wandelend, kleinschalige producenten die over hun geschiedenis, filosofie en werkwijze vertellen en proef je uiteraard hun producten. De tour bevat 6 adressen waaronder een chocolatier, bierbrouwer, kaaswinkel en een spectaculaire rooftopbar en restaurant boven op een parkeergarage. Bij iedere stop krijg je een bite of een drankje.

“De adressen zijn door ons hoogst persoonlijk met grote zorg geselecteerd. Niet alleen op basis van de bijzondere producten die de producenten maken, maar ook hóe deze gemaakt zijn. Duurzaamheid, milieuvriendelijkheid én kwaliteit van de gebruikte ingrediënten staan voorop” aldus oprichter Daan.

Kortom: een bijzondere tour om de stad op een andere manier te leren kennen. En natuurlijk ook zeer geschikt als activiteit tijdens een citytrip naar Haarlem of als extraatje tijdens een dagje winkelen.

Duurzaam eten

Haarlemmer en oprichter Daan van der Starre heeft altijd al een grote voorliefde voor lekker eten gehad. ” We willen iets anders bieden dan de reguliere Food Tours die ons meenemen naar de toeristische trekpleisters en waar niet noodzakelijkerwijs altijd het lekkerste eten wordt geserveerd. Daarom hebben we vorig jaar Feed the Nomads opgericht. Wij richten ons op heerlijk én duurzaam voedsel, van hoge kwaliteit dat zo puur mogelijk is geproduceerd. Eerlijk gekocht en verkocht. We zijn supertrots op alle mooie voedselproducten die Haarlem rijk is. En wat is nu een betere manier om een stad te leren kennen dan door de lokale lekkernijen en de mooie voedselverhalen? Haarlem heeft een rijke voedselgeschiedenis met een verleden als een grote bierbrouwersstad.

De food tour duurt vier uur en bestaat uit kleine groepen van minimaal 2 tot maximaal 8 personen en kost vanaf 65 euro per persoon. Beschikbaar van dinsdag tot en met vrijdag (andere dagen op aanvraag).

Naast de food tour in Haarlem biedt Feed the Nomads privé tours, bedrijfsuitjes en andere tours rondom Haarlem en een food tour in Alkmaar aan.

Meer informatie vindt u op www.feedthenomads.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *