EcoStoof lanceert DIY-pakket: zelf bouwen, duurzaam genieten

Ben je een thuiskok die graag gezond en milieubewust kookt? Dan is de EcoStoof precies wat je nodig hebt. Deze innovatieve kookmethode laat je gerechten geleidelijk garen, behoudt smaken en bespaart tot 30% energie. Alleen omdat voor sommige huishoudens een EcoStoof best een investering kan zijn, komt het lifestylemerk met een creatieve oplossing. Een DIY-box voor het maken van je eigen EcoStoof. Hiermee is milieubewust koken voor iedereen binnen handbereik.

Met het zelfmaak pakket Maak je eigen EcoStoof is duurzaam koken voortaan toegankelijk voor alle foodies, ook voor kookfanaten en hobbyisten met een kleiner budget.

Maak je eigen EcoStoof
Met het DIY-pakket creëer je in een handomdraai een zelfgemaakte EcoStoof. De box bevat alle materialen die je nodig hebt, zoals gerecycled textiel voor de vulling, gerecycled vilt en kurk met een lage CO2-voetafdruk. Ook vind je een gedetailleerd naaipatroon in het pakket. Hiermee kun je jouw eigen EcoStoof ontwerpen voor pannen tot maximaal 26-28 cm breed (zonder handvatten) en 14-16 cm hoog.

Koken zonder stroom
Wanneer je het huis goed geïsoleerd, blijft de warmte binnen. De EcoStoof werkt op een vergelijkbare manier. Plaats je ingrediënten in een pan, breng ze aan de kook en schuif de pan in de stoof. Hierin gaart het eten verder zonder extra energie te gebruiken, wat leidt tot een lagere CO2-uitstoot. Dankzij het slimme ontwerp blijft je maaltijd langdurig op de juiste temperatuur, zonder risico op aanbranden. Het koken met de EcoStoof is niet alleen goed voor je portemonnee en het milieu, het is ook een genot voor je smaakpapillen. Je kunt de stoof gebruiken voor het bereiden van vlees, vis, groente, aardappelen, vruchten, rijst, couscous, peulvruchten, soep en zelfs yoghurt. Van heerlijke curry’s en smakelijke stoofschotels tot perfect gegaarde groenten, deze kookmethode biedt een veelzijdigheid aan culinaire creaties.

Verkoopinformatie
Het DIY-pakket is verkrijgbaar voor € 39,-. Een kant-en-klare EcoStoof koop je voor € 99,- (pannen tot 6 liter). Voor grotere pannen is er een XL-variant beschikbaar voor € 119,-.

Over EcoStoof
Caro Niestijl en Iris van de Graaf hebben hun missie verwezenlijkt door een klimaatvriendelijke manier te creëren voor het bereiden van eten. Caro had als architect in energiezuinig bouwen een fascinatie voor isolatiematerialen. Dit inspireerde haar om een draagbare en nog beter werkende en aantrekkelijker versie van de oude hooikist te maken. Iris, met haar ingenieursachtergrond in ecodesign en haar campagnewerk voor biologische voeding, ontwikkelde receptuur voor de EcoStoof. Meer informatie over de EcoStoof, kookboeken, recepten en accessoires vind je op www.ecostoof.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *