EcoStoof biedt handvatten voor duurzaam koken met nieuw kookboek

EcoStoof introduceert een nieuw hoofdstuk in duurzaam koken met de lancering van hun gloednieuwe digitale kookboek: “Vegan uit de EcoStoof”. Dit kookboek voorziet je van concrete richtlijnen voor milieubewust koken en is daarmee méér dan een vegan kookboek.

Ontdek de mogelijkheden van duurzaam koken met “Vegan uit de EcoStoof” aan de hand van drie kernprincipes: kies voor een plantaardig dieet, selecteer biologische eiwitten van lokale herkomst en verminder energieverbruik.

De kracht van plantaardig eten
Een veganistische levensstijl biedt een indrukwekkende reeks voordelen, waaronder verminderde uitstoot van broeikasgassen, lager land- en watergebruik, minder vervuiling en het behoud van waardevolle ecosystemen. Bovendien draagt plantaardig eten bij aan een gezondere levensstijl, met lagere cholesterolwaarden en een verminderd risico op hart- en vaatziekten. In hun nieuwe kookboek delen Caro Niestijl en Iris van de Graaf, oprichters van EcoStoof, heerlijke vegan recepten die bijdragen aan een beter milieu, dierenwelzijn én je eigen gezondheid.

Lupine eiwitten van eigen bodem
De lupineboon is een eiwitrijk ingrediënt van Nederlandse bodem, dat dienst kan doen als duurzaam alternatief voor vlees. EcoStoof werkt samen met LekkerLupine. LekkerLupine teelt en coördineert de teelt van biologische lupine in Nederland en ontwikkelt nieuwe concepten met ketenpartners om dit gouden boontje – dat goed is voor bodem, biodiversiteit, boer en je gezondheid – weer rendabel op de Nederlandse akkers te krijgen. EcoStoof draagt graag haar steentje bij door een Lupine-Humous salade en een Lupine-borrelsnack te presenteren in dit nieuwe veganistische kookboek.

Bespaar energie en bescherm het milieu
Koken met de EcoStoof betekent niet alleen gemak, maar ook energiebesparing. Plaats je ingrediënten in een pan, breng ze aan de kook en schuif de pan in de EcoStoof. Dankzij het ontwerp blijft je maaltijd langdurig op de juiste temperatuur, zonder risico op aanbranden. Daarmee opent de EcoStoof de deur naar duurzaam koken met een energiebesparing van 30%. Als 1% van de Europese huishoudens overschakelt op deze stoof, resulteert dat in een jaarlijkse besparing van circa 121.500 ton CO2. Daarnaast verdien je met de huidige energieprijzen jouw EcoStoof al binnen een jaar terug!

Vegan uit de EcoStoof
In het kookboek staan plantaardige recepten en laten de dames zien hoe je door het gebruik van de EcoStoof eenvoudig een duurzame maaltijd op tafel kunt zetten. Laat je inspireren door gerechten zoals een smeuïge Shiitake stoofpot met wortel en paddenstoelen, een Pastinakensoep met munt of een Risotto met paddenstoelen en tijm. Ontdek hoe eenvoudige plantaardige ingrediënten zoals groenten, peulvruchten, granen en noten worden omgetoverd tot maaltijden vol verrassende smaken en tegelijkertijd een positieve impact op het milieu hebben. Van een lichte Orzo met tomaat en spinazie tot een winterse maaltijdsoep en Griekse stoofpot. Daarnaast is de EcoStoof ook een superhandige manier om je eigen favoriete Poké bowl te bereiden. Proef de verbazingwekkende gerechten uit de EcoStoof en laat je verrassen.

Verkoopinformatie
Het digitale kookboek “Vegan uit de EcoStoof” is beschikbaar voor € 9,95. Ontdek een schat aan 125 pagina’s vol gevarieerde veganistische recepten, prachtige foto’s en duidelijke bereidingsinstructies. De EcoStoof is verkrijgbaar voor € 99,- en geschikt voor pannen tot 28 cm breed (6 liter). Voor grotere pannen is er een XL-variant te koop voor € 119,-.

Over EcoStoof
Caro Niestijl en Iris van de Graaf hebben hun missie verwezenlijkt door een klimaatvriendelijke manier te creëren voor het bereiden van eten. Caro had als architect in energiezuinig bouwen een fascinatie voor isolatiematerialen. Dit inspireerde haar om een draagbare en nog beter werkende en aantrekkelijker versie van de oude hooikist te maken. Iris, met haar ingenieursachtergrond in ecodesign en haar campagnewerk voor biologische voeding, ontwikkelde receptuur voor de EcoStoof. De vulling van de EcoStoof bestaat uit gerecycled textiel en de voering is van gerecyclede vilt. De overige materialen, linnen en kurk, zijn biobased met een lage CO2 voetafdruk. Meer informatie over de werking van de EcoStoof, lekkere gerechten en accessoires vind je op www.ecostoof.nl. Ook delen Caro en Iris hun passie en kennis over duurzaam koken graag met anderen door middel van het geven van lezingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *