Bierbird zorgt voor unieke bierbeleving.

Bierbird.nl is een nieuwe online shop voor craft- en speciaalbier. Naast dat we bieren verkopen, vind je op ons platform ook veel informatie over de bieren en de brouwers. Je kunt alle flessen los bestellen, maar je kunt ook kiezen voor samengestelde boxen wanneer je moeilijk kunt kiezen. Mede aangejaagd door de enorme toename aan genieters van Craft bier vinden wij dat de speciaalbiercategorie een eigen winkel en een eigen platform verdient. We richten ons dan ook op de bierdrinkers die willen variëren, die nieuwe bieren willen ontdekken en die ook benieuwd zijn naar de verhalen achter de bieren en de brouwers. We richten ons daarbij niet op de massa en grote brouwerijen maar juist op de kleine brouwers waarbij de passie voor hun bieren er vanaf spat! 

Bijzondere klantervaring met bijzondere bieren
Bierbird richt zich niet op de massa maar juist op de kleinere brouwerijen die vanuit passie hun bier op de markt brengen. Daarvoor werken we samen met deze brouwers voor een ultieme klantbeleving. We maken persoonlijk kennis, proeven hun bieren en ervaren hun verhaal. Hierdoor kunnen we dé bieren voor onze klanten selecteren die écht interessant zijn en het drinken meer dan waard zijn. Doordat deze brouwers vaak in veel kleinere oplages hun bier produceren is de beschikbaarheid beperkt maar hebben deze brouwers ook vaak moeite om een afzetkanaal te vinden. We helpen als Bierbird deze brouwers hun doelgroep te bereiken en voor ons klanten is dat een échte uitgelezen kans kennis met deze bieren te maken. We werken hiervoor samen met brouwers uit voornamelijk Nederland, België, Frankrijk en Italië samen. Maar ook andere landen staan op ons verlanglijstje.

Omdat we samenwerken met deze brouwers hebben we heel regelmatig met hen samenwerkingen en kunnen we voor onze klanten unieke bieren leveren. Door de kleinschaligheid van de brouwerijen zijn veel bieren in beperkte hoeveelheden leverbaar waardoor het voor onze klanten vaak nóg bijzonderder is om deze bieren te bemachtigen. Het zijn échte Collectors Items. 

Ook aan de klantbeleving heeft Bierbird gedacht. Zo is de website aangepast om de bieren én brouwers alle aandacht te kunnen geven die ze nodig hebben en zorgt een uitgebreid aftersales team voor een optimale klantbeleving met korte levertijden, stevige verpakking en een uitgebreid transportnetwerk. Mochten er bij de klant toch nog vragen leven? Dan staat ons webteam klaar om deze vragen te beantwoorden via telefoon, e-mail of Chat.

Achtergrond Bierbird
Bierbird is in 2019 ontstaan aan de keukentafel. Als twee échte bierliefhebbers was het een sport om telkens opnieuw nieuwe bieren te vinden die niet uit de “mainstream” komen. Tijdens deze speurtocht ontdekte we vaak dat het heel moeilijk was om aan deze bieren te komen en dat brouwerijen vaak veel moeite hebben hun bier aan de man te brengen. Daarom bedachten we Bierbird. Een open webwinkelplatform waarbij er écht aandacht voor deze brouwers is. Met Blog’s en veel informatie over de brouwers op onze website en bij de bieren bieden we een unieke klantbeleving voor zowel de kopers als de brouwers. Het gaat ons niet om de meeste bieren aan te bieden maar juist om bieren aan te bieden die uniek zijn in smaak, brouwer en onze klanten telkens opnieuw aanspreken. Dat maakt Bierbird écht uniek in de markt. 

Veilig en comfortabel bestellen staat voorop!
De klantbeleving is voor ons heel belangrijk. Vandaar dat we voor onze klanten optimale zekerheden willen bieden. We werken daarom samen met Trusted Shops waardoor al bestellingen van onze klanten standaard verzekerd zijn tegen schade, niet leveren of vermissing. Daarnaast bieden we onze klanten alle betaalgemak door te kunnen betalen met iDeal en Creditcard.

De toekomst van Bierbird
We voegen nu zo’n 5 tot 10 bieren per maand toe aan onze website. Maar zijn inmiddels gesprek met een groot aantal nieuwe brouwerijen om deze op te nemen in ons assortiment. Omdat we niet alleen denken dat we consumenten in Nederland en België een plezier kunnen doen met ons aanbod kijken we ook naar de mogelijkheden om onze grenzen verder te verleggen. Daarnaast bekijken we andere mogelijkheden van verzending en aflevering van onze bestelling aan onze klanten aan te gaan bieden die beter aansluiten op de behoeftes van onze klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *