Succes in de Benelux: Keuls scanbedrijf MEDIAFIX breidt uit dankzij nieuwe samenwerking met Kamera Express

• Samenwerking met Europa’s grootste foto- en videospecialist
• Snelste marktintroductie ooit voor MEDIAFIX
• Verdubbeling van de afgiftepunten

Keulen, 4 augustus 2022

Scanbedrijf MEDIAFIX breidt uit naar de drie Benelux-landen. Het werkt vanaf nu samen met Kamera Express , Europa’s grootste foto- en videospecialist. In 24 gespecialiseerde fotowinkels in België, Nederland en Luxemburg biedt het Duitse MEDIAFIX nu de digitalisering van analoge media aan.

De digitalisering van dia’s, negatieven, videocassettes en 8mm-films maken het dienstenaanbod van MEDIAFIX uit. Het bedrijf uit Keulen is de Europese marktleider en heeft sinds zijn oprichting in 2012 al meer dan 160 miljoen foto’s en filmminuten gedigitaliseerd. Het bood zijn diensten tot nu toe aan op zijn website, in twee eigen filialen en in 23 samenwerkende fotowinkels in heel Duitsland.

Sinds 2019 werkt het scanbedrijf ook aan zijn internationale succes. Eerst werd de Oostenrijkse markt veroverd daarna de Zwitserse met in elk land een fotowinkel als partner ter plaatse. Nu volgen met de Benelux de eerste landen buiten de Duitstalige regio.

Door de geografische nabijheid van de Benelux-landen is het de volgende logische stap, legt directeur Hans-Günter Herrmann uit: “Omdat ons hoofdkantoor zich in Keulen bevindt, zijn de Benelux-landen maar een steenworp verwijderd. Met onze prijzen overtreffen we de concurrentie in de Benelux aanzienlijk en zullen we zeker veel nieuwe klanten voor MEDIAFIX aantrekken.” Klanten kunnen in Nederland via de website www.mediafix.nl en in België via www.mediafix.be bestellen of ze kunnen in een van de afgiftepunten bij Kamera Express terecht.

Met Kamera Express als partner is de expansie sneller verlopen dan ooit tevoren. Kamera Express is de grootste foto- en videospecialist van Europa. Het heeft online winkels in tien landen en biedt zijn producten lokaal aan in fotowinkels in de Benelux en Duitsland. Door de samenwerking biedt MEDIAFIX zijn diensten aan in 24 extra winkels – en verdubbelt daarmee bijna het aantal afgiftepunten.

Maar ook Kamera Express profiteert van de uitbreiding van het dienstenaanbod. Ben Cornelisse, CEO van Kamera Express: “We zien steeds vaker dat consumenten hun dierbare herinneringen bij zich willen hebben. Het digitaliseren van analoge media past perfect in die trend. Door de samenwerking met MEDIAFIX, kunnen we de dienstverlening aan onze klanten optimaliseren en professionaliseren.”

In de coronapandemie bemerkte MEDIAFIX al een sterk toegenomen bestelvolume. Door de expansie in de Benelux wordt een verdere stijging verwacht. Daarom is het bedrijf in juli verhuisd naar een groter gebouw. Met een oppervlakte van circa 3.100 vierkante meter is het nieuwe gebouw ongeveer dubbel zo groot als het oude.

Meer foto’s voor gratis redactioneel gebruik vindt u hier: https://mediafix.nl/pers/logos-fotos/

Contactpersoon voor journalisten:

Rutger Gaumann
Online redactie
Tel.: +49 221 – 67 78 69 32
E-mail: presse@mediafix.de

Over MEDIAFIX

MEDIAFIX GmbH werd in oktober 2012 in Keulen opgericht door Hans-Günter Herrmann, Stefan Wickler en Christoph Kind. Het bedrijf digitaliseert alle soorten analoge media zoals foto’s, negatieven, dia’ s, video’s, 8mm-films, geluidsbanden en muziekcassettes met een zelf ontwikkelde technologie. Daarmee overtuigt MEDIAFIX zowel particuliere als zakelijke klanten, zoals professionele fotografen, archieven en musea. Sinds 2019 breidt MEDIAFIX uit naar de buurlanden Oostenrijk, Zwitserland en de Benelux en is met een totaal volume van meer dan 160 miljoen gedigitaliseerde beelden en filmminuten Europees marktleider op het gebied van digitalisering. Naast het hoofdkantoor in Keulen met ongeveer 120 medewerkers is er een tweede kantoor in Dortmund en een internationaal netwerk van afgiftepunten. Op dit moment is MEDIAFIX aanwezig op meer dan 50 locaties – in Duitsland, Nederland, Luxemburg, België, Oostenrijk en Zwitserland. Het redden van emotioneel en historisch waardevolle herinneringen maakt deel uit van de missie van het bedrijf.

Over Kamera Express

Kamera Express is dé foto- en videospecialist. Ze inspireert haar klanten met foto- en videoproducten, bijzondere accessoires en gadgets. Maar ook met workshops en (online) cursussen via de Kamera Express Academy, evenementen en creatieve content. Het bedrijf heeft één duidelijke missie: de foto- en video enthousiasteling op alle punten het beste bieden. De beste service, het grootste assortiment en de scherpste prijzen. Naast de fysieke winkels en webshops in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg, heeft Kamera Express ook webshops in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Oostenrijk, Spanje en Italië onder het label ‘photospecialist’. Daarnaast biedt Kamera Express ook een aantal extra services, zoals leasing, digitalisering van media, verhuur van foto- en videoapparatuur (Budgetcam), fotoprints, fotoboeken en wanddecoratie (Profotonet).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *