Style Group introduceert textielproducten voor de bestrijding van het coronavirus in hotels, kantoren en woningen

Style Group introduceert textielproducten voor de bestrijding van het coronavirus in hotels, kantoren en woningen

 

  • Antiviraltex doodt het coronavirus bij het eerste contact
  • Aircleantex zet ultraviolet licht om in ozon en zuivert de lucht

 

Ipswich, 27 mei 2020. Style Group introduceert twee zeer innovatieve producten voor de strijd tegen het coronavirus. Het Britse bedrijf dat materialen en stoffen vervaardigt voor de woning-, bedrijfs- en hotelsector, komt met twee textielproducten met een antivirale werking: Antiviraltex en Aircleantex. De stoffen kunnen in allerlei materialen worden verwerkt: van werkuniformen tot persoonlijke beschermingsmiddelen. Style Group heeft een productievestiging in Nederland.

 

Het nieuwe textielproduct Antiviraltex elimineert zowel coronavirussen als het griepvirus zodra het in aanraking komt met de stof. Antiviraltex voldoet aan de norm ISO 18184:2019 Textiel-vaststelling van antivirale activiteit van textielproducten. Aircleantex, de tweede nieuwe stof, zet ultraviolet licht om in ozon en zuivert de lucht. Ozon is bewezen effectief bij het reinigen en desinfecteren van oppervlakken die besmet kunnen zijn met coronavirus.

 

Begin maart pasten Style Group-bedrijven hun productie-installaties aan om maskers te maken van technisch gecertificeerde stoffen. Het bedrijf heeft in het VK, Nederland en Spanje duizenden maskers gedoneerd aan de helden van de pandemie: de zorgverleners, politie en verplegend- en begrafenispersoneel. Ze gaan nu nog een stap verder door twee nieuwe merken toe te voegen aan hun brede assortiment: innovatieve merken die uitermate bruikbaar zijn in de strijd tegen het coronavirus. Marcel van Dongen, CEO van de Style Group in Nederland: “We lanceren antivirale, zeer innovatieve en wendbare stoffen die in allerlei soorten materialen kunnen worden verwerkt, zoals werkuniformen of persoonlijke beschermingsmiddelen.”

 

Style Group heeft twee merken in Nederland: Zon Comfort en Novo. Marc Olie, managing directeur van van Style Group Nederland: “We zijn al actief in een reeks artikelen waarin onze stoffen Aircleantex en Antiviraltex worden gebruikt en we gaan deze innovatieve technologieën ook gebruiken in multifunctionele stoffen die binnenkort de markt op gaan.”

 

In dit assortiment producten waar Style Group aan werkt worden ook milieuvriendelijke materialen gebruikt, zoals ConciousTex, vervaardigd uit gerecyclede PET en is zelf volledig recyclebaar. Een vierkante meter ConciousTex wordt gemaakt uit 4 gebruikte PET-flessen.

 

Bekijk hier een video over Antiviraltex.

Bekijk hier een video over Aircleantex.

Bekijk hier een video de Masks4heroes actie.

 

 

Over Style Group

 

Style is een internationale groep van bedrijven die verschillende materialen en stoffen vervaardigt en op de markt brengt voor de woning-, bedrijfs- en hotelsector, met daarnaast onder andere rolgordijnen, gordijnen en beddengoed.

 

Style kiest de beste technologie, materialen en systemen om de markt te voorzien van producten van topkwaliteit. De producten lopen uiteen van op maat gemaakte gordijnen en rolgordijnen tot gemotoriseerde oplossingen voor privé- en professioneel gebruik.

 

Style verzorgt alle aspecten van de productie, van grondstof tot eindproduct. Het technisch team zet zich in om de perfecte oplossingen te bieden, gebruikt alleen de beste beschikbare materialen en houdt er een rigoureus kwaliteitscontroleproces op na.

 

Snelheid, wendbaarheid en flexibiliteit zijn sleutelwoorden in het bedrijf dat producten en onderdelen kan leveren met uiterst strakke deadlines. Hierbij is de “touch of Style”, verwerkt in de slogan, altijd aanwezig.

 

Style heeft meer dan 300 mensen in dienst en heeft productie-installaties in vier landen, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Spanje en Roemenië.

 

Meer informatie opwww.stylebyglobal.com


Noot aan de redactie (niet voor publicatie):

Neem voor meer informatie contact op met: Marc Olie, Managing Directeur van Style Group Nederland, 06-50670770, m.olie@stylebyglobal.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *