Niet overal kommer en kwel door hoge inflatie.

Niet overal kommer en kwel door hoge inflatie.
Na Moederdag blijkt: na corona zijn Er-op-uit cadeaus populairder dan ooit.

 

Het is niet overal kommer en kwel door de hoge inflatie. We geven ons geld massaal uit en zijn gestopt met het spekken van de spaarrekening. We belonen onszelf, omdat we er zo lang niet op uit konden. Restaurants zitten vol en merken op dat gebied dan ook nog weinig van de hoge inflatie gelukkig. Ondanks dat de prijzen de pan uit stijgen, staat er een mooie zomer voor de deur.

 

We kunnen er weer op uit. En dat merken ze ook bij aanbieder van belevenis cadeaus SurpriseFactory. Na alle bierpakketten, brievenbuscadeautjes en boeken worden nu juist de uitstapjes meer dan ooit cadeau gegeven. De week voor Moederdag lag de omzet 25% hoger dan in 2019, voor de coronacrisis. En zelfs 130% hoger dan vorig jaar.

Juist de wat meer bijzondere uitstapjes zijn in trek; de brunch op de Euromast, een Surprise-stedentrip en de Culinaire fietsroute waren de populairste Moederdag cadeaus.

 

Niet alleen worden er meer cadeaus verkocht, ook het gemiddelde orderbedrag ligt een stuk hoger. In het geval van SurpriseFactory wordt er per bestelling € 14 meer besteed dan in 2019.

 

Richting Vaderdag zijn de verwachtingen dan ook hoog gespannen. Na het bierpakket van de afgelopen corona-jaren geven we nu misschien wel een workshop bierbrouwen of compleet weekend bij de bier spa in België cadeau. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de actieve en avontuurlijke cadeaus het meest verkocht worden in aanloop naar Vaderdag. Het kan weer, en we willen zo graag.

 

We weten dat het weer ook veel invloed heeft op de keuze van cadeaus en uitstapjes. Met de mooie weersverwachtingen lijken de stijgende prijzen volledig overruled te worden door de behoefte erop uit te gaan. Aanbieders van dagjes uit kunnen hun hart ophalen na de coronatijd, die er ook bij deze partijen zo in heeft gehakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *