GFG koopt terrein met pand aan Westervoortsedijk

PERSBERICHT

GFG koopt terrein met pand aan Westervoortsedijk

De Groenen Furniture Group (GFG) maakt bekend dat het consensus heeft bereikt over de aankoop van een groot terrein met daarop een bedrijfspand aan de Westervoortsedijk in Arnhem. In het pand was voorheen een potlodenfabriek gevestigd. GFG vindt het een passende stap binnen de eerder door directeur Nils Groenen aangekondigde strategie.

Arnhem, 21 september 2022

Het Arnhemse bedrijf Groenen Furniture Group is van plan 2022 voortvarend af te sluiten door aan de Westervoortsedijk te starten met de bouw van een hypermoderne meubelfabriek.

Directeur Nils Groenen: “Mijn opa Ferdinand Groenen startte ons bedrijf in 1934. In die tijd maakten we conservatieve, houten meubelen. Maar de tijden zijn veranderd en we hebben onze koers recent gewijzigd. We richten ons nu – met groot succes – op moderne, sustainable meubelen in felle kleuren. Alle gebruikte materialen zijn recyclebaar, inclusief de verf. Onze oogverblindende ontwerpen komen van Albert Vrijman. Inmiddels hebben we daarmee zelfs enkele designprijzen in de wacht gesleept.”

Sinds de koerswijziging van het bedrijf stijgt het aantal verkopen snel. Daarom is het nodig dat productiecapaciteit wordt toegevoegd. Naast de fabriek in Arnhem wordt gewerkt aan een fabriek in Lviv (Oekraïne).

De verhuizing naar de Westervoortsedijk in Arnhem is de laatste grote ‘klus’ van de bekende Arnhemse zakenman Joseph Groenen, de vader van huidige directeur Nils.

Nils Groenen: “Ik heb een andere visie en strategie dan mijn vader en opa. We zien deze verhuizing dan ook als een natuurlijk moment om het stokje definitief over te dragen.”

Beide nieuwe fabrieken zijn eind 2024 klaar voor gebruik. Daarbovenop zijn er plannen om de huidige drieëntwintig eigen meubelwinkels in de Benelux, Duitsland en Polen uit te breiden.

HET ONDERSTAANDE IS NIET VOOR PUBLICATIE BEDOELD

Contactpersoon voor media:  Nils Groenen: +31 65 18 22 855
www.groenenfurniture.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *