Een écht duurzaam cadeau geef je zo!

Utrecht, 7 april 2022 – Of het nu gaat om de verjaardag van een vriendin, een afscheidsfeestje van een collega of een trouwerij. Een écht duurzaam cadeau geven wordt steeds meer een trend. Het gaat niet meer alleen om het cadeau zelf, maar ook om het verhaal erachter. De afgelopen jaren zien we het aanbod van duurzame cadeaus flink groeien.

In de winkelstraten maar ook online, worden steeds meer duurzame en tweedehands producten aangeboden. Een positieve trend, waar we onszelf en de natuur goed mee doen. Het is natuurlijk erg leuk om iemand te verrassen met een cadeau. Helaas is het geven hiervan niet altijd even duurzaam en is een miskoop snel gemaakt. Dit bepaalt voor een groot deel onze ecologische voetafdruk. Wil jij hier iets aan doen? Kies dan voor een duurzaam cadeau!

Ben je op zoek naar een duurzaam cadeau en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk hier een top 15 aan de leukste duurzame cadeaus. Leuk om te geven, maar zeker ook om te krijgen. Een duurzaam cadeau hoeft niet persé duur(der) te zijn. Er zijn voldoende goedkope cadeaus te bedenken, waar je de natuur niet mee belast. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijk rustgevende shampoo bar of geef een activiteit cadeau.

Geef een duurzaam cadeau van hergebruikte materialen

Steeds meer fabrikanten verdiepen zich in hun materiaalgebruik. Het verpakkingsmateriaal wordt onder de loep genomen, maar ook zoekt men naar oplossingen voor duurzame alternatieven. Zo zijn bijvoorbeeld deze trendy oogmaskers gemaakt van reststoffen en bestaat er herbruikbaar inpakpapier. Met dit Doorgeef Inpakpapier gaat de verpakking nooit verloren, maar kan het eindeloos worden hergebruikt. Er is een QR code in verwerkt, zodat je altijd de diverse inpakmethoden kunt terugvinden.

Het hergebruiken van materialen en producten is duurzaam en beter voor het milieu. Door minder nieuwe producten te produceren, zijn er ook minder nieuwe grondstoffen nodig. Wil je daarom een cadeau kopen, shop dan duurzaam. Kijk of je het ook tweedehands kunt aanschaffen en herbruikbaar verpakkingsmateriaal kan gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *