Verrijk het leven van je kat met hulp van Kattenveertjes

Verrijking is een term die je steeds vaker hoort in relatie tot katten. Maar mijn snoezepoes heeft toch alles wat zijn hartje begeert, zullen veel mensen denken. Dus wat valt er dan nog te verrijken? Nou… van alles, want naast de basisbehoeften heeft elke kat uitdaging nodig om fysiek en mentaal in topconditie te blijven. Door de zintuigen van je harige vriend te stimuleren, krijgt hij de mogelijkheid zijn natuurlijke gedrag te ontwikkelen en vertonen.

Door het aanbieden van verrijkingsproducten voorzie je in de basisbehoeften van je kat. Hierdoor maken katten fijne stofjes aan waardoor ze beter in hun vel zitten en gezond, actief en nieuwsgierig blijven. Kattenveertjes heeft alle hulpmiddelen om het leven van jouw poezenbeest te prikkelen.

Omgevingsverrijking
De omgeving beïnvloed grotendeels het gedrag van je kat. Vooral bij binnenkatten is het belangrijk natuurlijke instincten te activeren. Binnenshuis is meestal minder te doen en dat kan leiden tot gedragsproblemen. Maak het daarom zo aantrekkelijk mogelijk voor je poezenbeest en zorg voor genoeg ruimte om te spelen, rennen en klimmen. Duikt jouw kat ook in iedere kartonnen doos die in de kamer wordt gezet? Dat is heel normaal gedrag, ze zien een doos namelijk als een veilig en beschut plekje. Bij Kattenveertjes shop je stijlvolle kartonnen kattenhuisjes die een verrijking zijn voor je kat én je interieur. Naast een comfortabele en veilige slaapplaats is het belangrijk een krabpaal of -plank te bieden. Zo kan je pluizenbol zijn nagels in goede conditie houden en zijn territorium markeren. Omdat katten van nature jagers zijn is het een must om met hem te spelen om zijn jachtinstinct te stimuleren. Met kattenspeelgoed kun je het jagen nabootsen en zal je kat plezier hebben aan het achterna rennen van zijn prooi in de vorm van een muis, veertje of laser.

Geurverrijking
Katten zonder toegang tot buiten hebben een grotere kans op verveling en stress. Door middel van geurstimulatie kun je toch een stukje buiten naar binnen halen. Sommige planten en kruiden, zoals matatabi, valeriaan, catnip of kattenkruid hebben een aantrekkende en stimulerende werking op katten. Een kenmerkende reactie op kattenkruid is euforie, kwijlen, likken, spelen en snuffelen. Er bestaan daarom verschillende speeltjes die dit kattenkruid bevatten.

Voedselverrijking
Katten zijn van nature gewend om te moeten “werken” voor hun voedsel, dus ook hierin kun je het voor je kat uitdagend maken. Laat voer bijvoorbeeld niet onbeperkt staan, maar verstop de brokjes. Er zijn voerpuzzels, voerballen en activiteitenborden die zorgen dat je snoezepoes iets moet doen voor zijn beloning. Zo biedt Kattenveertjes met het Fun Board XXL een bordspel met diverse spelmodules. Elke module heeft een andere uitdaging waarbij jouw huistijger zijn pootjes, nagels en tong moet gebruiken om snoepjes of speeltjes te pakken te krijgen. Het Cat Activity Flip Board is een gewild kattenspeeltje waarbij het de bedoeling is dat je kat de vormpjes met zijn pootjes of snuit verschuift of wegduwt. Als dit is gelukt wordt je harige vriend beloond met heerlijke snoepjes. Hierdoor zal je kat vaker willen oefenen en wordt hij steeds vaardiger, zowel fysiek als mentaal.

Over Kattenveertjes
Kattenvriend Marscha is de trotse eigenaresse van Kattenveertjes. Ze is getrouwd, mama van drie kinderen en trots baasje 2 poezen en 1 kater (haar Kattenveertjes-testteam). Wat begon als leuke hobby is uitgegroeid tot een volwaardige webshop waar katten en hun baasjes aan het juiste adres zijn voor de allerleukste kattenspeeltjes, voeding en andere benodigdheden voor de huistijgers. Bekijk het complete assortiment: www.kattenveertjes.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *